r
Nosalty Logó

Vegetáriánus lasagne gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
janospetrah
Vegetáriánus lasagne gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 949 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    3397 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    8061 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3961 micro
  • β-karotin
    13586 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    32246 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 949 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A répát és a krumplit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelővel egy lábosba reszeljük. 10 percig enyhén sós vízben főzzük.
  2. Közben a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a hagymát felszeleteljük kisebb darabokra.
  3. Miután puhára főttek a zöldségek, egy serpenyőben olívaolajon mindent megpirítunk és hozzányomjuk a fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, majorannával és kakukkfűvel.

Tészta

  1. A palacsintatésztához összekeverjük a tojásokat, a keményítőt, a lisztet és a vizet. Ha kicsit sűrű vizet, ha híg lisztet adhatunk még hozzá.
  2. Egy serpenyőben kisütjük őket az átlagosnál kicsit vastagabbra.
  3. (Én tortaformát használtam, hogy a palacsinták passzoljanak.) Alulra egy vastagabb palacsintát helyezünk majd rétegenként 3 evőkanál keveréket elegyengetünk. Sajtot lehet rakni a rétegek közé. Miután a rétegek elkészültek és a tetejére ráraktuk az utolsó palacsintát, sajtot reszelünk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 298
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus lasagne gombával
janospetrah 1 recept

Mivel megkívántam a lasagnét, de csak zöldségeket találtam, ezt alkottam!

Címlapról ajánljuk

További cikkek