Vajpuha tojásos hús recept

Vajpuha tojásos hús
Vajpuha tojásos hús
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frank Júlia Disznótorban című remek szakácskönyvében találtam ezt is, úgy mint a májpástétomot. Jóízű, elronthatatlan, mindig sikert aratott. 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ujjnyi vastag rövidkaraj szeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és két fóliaréteg között húskalapáccsal kb. a duplájára klopfoljuk.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, beleszórjuk a sót és az őrölt borsot. A szeleteket megmártjuk benne, kicsit lecsurgatjuk.
  3. Olajban hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát, félretesszük őket. Miután minden hússzelet kisült, visszatesszük az összeset a serpenyőbe, aláöntjük a bort, esetleg egy pici vizet is (vagy még több bort). Ha maradt a tojásokból, azt is hozzáöntjük.
  4. Fedő alatt, nagyon kis lángon lassan puhára pároljuk a húst. Ha kész, kivesszük őket, a szaftba belekeverjük a tejfölt, visszarakjuk a szeleteket, és egyet még rottyantunk rajta.
  5. Elvileg galuska vagy spagetti járna hozzá a könyv szerint, de én rizses borsót és krumplipürét adtam mellé.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 232
elküldve: 0
receptkönyvben: 202
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
111 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Motyóbábi
Motyóbábi h, 2016-05-30 21:57

ez nálunk "prézlis husi" néven futott anno, anyósom hatalmas vendégámító produkciójaként! marhahúsból készült, bor nélkül, alaplével felöntve és kuktában. a többi ugyanaz. isteni finom, próbáljátok ki! eddig mindenki odavolt érte!

én pedig kipróbálom karajból! :)

pityu51
pityu51 h, 2016-05-30 13:05

bocsánat ,nemértem a duplájára klopfoljuk-kifejezést -a klopfoláskor vékonyodik a hús nem?

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 h, 2016-05-30 13:19

gyakorlatilag dupla nagyságúakat csinálok, mint mondjuk egy bécsi szeletnél, csak a beleütögetett prézli miatt, ami bemegy a rostok közé, nem lesz papírvékony szerencsére. Utána a nagy szeleteket félbe szoktam vágni, jobban kezelhető a továbbiakban. Így jó?

pityu51
pityu51 h, 2016-05-30 20:54

értem tehát először a prézlibe és utána ütögetni ok. proba lessz köszi

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 h, 2016-05-30 10:43

nagyon boldog vagyok! Ez valóban az egyik családi kedvenc, mindig óriási sikere van a vendégeknél is!

598