r
Nosalty Logó

Mustáros sertéscomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 475 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 2373 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 134 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 475 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8233.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    4659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2373 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéscombunkat megmossuk, majd jól besózzuk. Éles késsel mindkét oldalát négyzetrácsosan bevagdaljuk.
  2. A sütőt feltekerjük 200°C-ra.
  3. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot meghámozzuk, és egy turmixba tesszük a szósz többi hozzávalójával. Ezt addig pürésitjük, amíg teljesen össze nem dolgozza a gép.
  4. A tespit kiolajozzuk, majd belehelyezzük a husit. Ezt követően a húst bekenjük mindkét oldalt jó alaposan a szósz egy részével.
  5. A megmaradt szószt a 2 dl vízzel fölöntjük, és jól összekeverjük, majd aláöntjük a húsnak. Díszitésként karikázhatunk rá hagymát, paradicsomot és paprikát.
  6. 20-20 percig mindkét oldalát kicsit megsütjük, majd a hőfokot leveszük 120°C-ra. Innentől kezdve 15 percenkét forgatjuk és locsoljuk a saját levével, ezt 4-szer megismételjük. Aki sültebben szereti, az a végén visszateheti a hőfokot 200°C még egy olyan 10 percre.
  7. Ha kész, kivesszük, és alufólia alatt pihenni hagyjuk. Krumplipürével vagy gombás rizzsel isteni. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 29304
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak nem találtam a húshoz illő receptet. Gondoltam, majd adok én az oldal olvasóinak valami igazán finomat.

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek