r
Nosalty Logó

Thai ragacsos rizs mangóval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Thai Select Magyarország
Thai ragacsos rizs mangóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 182 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tál peremére szitát ültetünk, beleszórjuk a rizst, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Minimum 4 órát hagyjuk így ázni, közben egyszer cseréljük rajta a vizet.
  2. Amikor letelt az áztatás, lecsepegtetjük, majd szitástul egy harmadáig vízzel megtöltött lábasra tesszük. Lefedjük, és nagyjából fél óra alatt puhára pároljuk. Ennek ideje az áztatástól is függ, a kész rizs puha, de egészen egyedi módon ragacsos, és kicsit áttetsző lesz.
  3. Amíg fő a rizs, egy serpenyőben összeforraljuk a kókusztejet a cukorral és a sóval. Amikor forr, lehúzzuk a tűzről.
  4. A szósz harmadát egy kisebb edénybe öntjük, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadunk egy teáskanál tápiókakeményítőt, és csomómentesre keverjük. Egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön, majd ezt is félretesszük. (Ha esetleg csomós lenne, menjünk át rajta botmixerrel.)
  5. A kész rizst a kókuszszószba (a hígabba) kanalazzuk. Alaposan összekeverjük, majd lefedve állni hagyjuk fél órát, ez alatt a rizs magába szívja a szószt, és jó krémes lesz.
  6. Közben lepirítjuk a mungóbabot, a mangót pedig megpucoljuk és felszeleteljük.
  7. A kész rizst tetszés szerint megformázva tálaljuk. Leöntjük a sűrű kókuszkrémmel, megszórjuk a pirított mungóbabbal, és melléfektetjük a mangószeleteket. Ha savanyítani szeretnénk, egy gerezd lime levét ráfacsarhatjuk.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3467
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Thai ragacsos rizs mangóval
Thai Select Magyarország 5 recept

Az édes, ragacsos rizs a thai konyha egyik legkedveltebb édessége, amit leggyakrabban friss, szeletelt mangóval fogyasztanak. A ragacsos rizst egy különleges, magas keményítőtartalmú, édeskés rizsből készítik, amit speciális módon nem főznek, hanem hosszas áztatás után puhára párolnak. A kész rizst egy gazdag, krémes kókuszszószba forgatják, amiből tálaláskor is locsolnak rá extra adagot. Bár kicsit időigényes, nincs vele sok aktív munka, így akár hétköznap is bevállalhatjuk, ha szeretnénk egy pár kanál Távol-Keletet a hétköznapjainkba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek