Mungóbab
Leírás
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből, tisztító, méregtelenítő hatású. Hántolt és hántolatlan formában is vásárolható. A mungóbabból készült liszt magas fehérje- és alacsony zsír-, szénhidráttartalma miatt értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt. Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé: egytálételek, levesek, főzelékék, saláták, pástétomok, pürék és az ázsiai ételek kedvelt alapanyaga. A termés tökéletesen alkalmas csíráztatásra. fotó: http://en.wikipedia.org/wiki/Mung_bean
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Mungóbab
fehérjetartalom
23.86 g
zsírtartalom
0.893 g
szénhidráttartalom
62.62 g
víztartalom
9.05 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
367 mg
Magnézium
189 mg
Kalcium
132 mg
Nátrium
15 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.382 g
Kolin
97.9 mg
C vitamin
4.8 mg
Niacin - B3 vitamin
2.251 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
23.86 g
Zsír
telített zsírsav
0.348 g
egyszeresen telített zsírsav
0.161 g
többszörösen telített zsírsav
0.384 g
ásványi anyagok
Kalcium
132 mg
Vas
6.74 mg
Magnézium
189 mg
Foszfor
367 mg
Nátrium
15 mg
Cink
2.68 mg
Réz
0.941 mg
Mangán
1.035 mg
Szelén
8.2 µg
szénhidrát
rost
16.3 g
cukor
6.6 g
víz
9.05 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.621 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.233 mg
Niacin - B3 vitamin
2.251 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.91 mg
Folát
625 µg
Kolin
97.9 mg
Béta-karotin
68 µg
E vitamin
0.51 mg
K vitamin
9 µg
A vitamin
6 µg
C vitamin
4.8 mg
B6 vitamin
0.382 g