hozzászólások

leírás

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből, tisztító, méregtelenítő hatású. Hántolt és hántolatlan formában is vásárolható.
A mungóbabból készült liszt magas fehérje- és alacsony zsír-, szénhidráttartalma miatt értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt.
Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé: egytálételek, levesek, főzelékék, saláták, pástétomok, pürék és az ázsiai ételek kedvelt alapanyaga.
A termés tökéletesen alkalmas csíráztatásra.
fotó: http://en.wikipedia.org/wiki/Mung_bean
 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Mungóbab alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!