Tepsibe dobálós túrós süti recept

Tepsibe dobálós túrós süti
Tepsibe dobálós túrós süti
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tévéműsorban láttam a szórt túrós receptjét, és kb. megjegyeztem a hozzávalókat, majd kitaláltam, hogy hogyan lehetne PeZsuRi-s :-) azt kell, hogy mondjam jól sikerült... Nagyon egyszerű süti, gyúrás nélküli...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon egyszerű süti és nagyon finom, ez a mennyiség hamar elfogy. Ha normál tepsiben szeretnénk csinálni, akkor a 3×-os mennyiséggel kell kalkulálni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szórt túrós, egyszerű túrószelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket, a sütőport, a sót, a cukrot összekeverjük egy tálban.
  2. A túrót, a vaníliát (vaníliás cukrot) és a citromhéjat is összekeverjük egy másik tálban.
  3. Gazdagon kizsírozunk (vajazunk) egy kisebb tepsit (kis adag) és a lisztkeverék felét (picivel többet) beleszórjuk az aljába. A lisztkeverékre jön a kikevert túró, majd a túróra simítjuk a tejfölt. A maradék lisztet a tejfölre szórjuk.
  4. A tojást és a tejet összekeverjük és a lisztes rétegre terítjük. Ezzel már kész is a süti, már csak sütni kell. Finomabb lesz a süti, ha a tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25 perc alatt megsütjük. A tetejét tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, mandulaszeletekkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 724
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

green cook
The Green Cook / green cook Sun, 2016-11-20 21:05

Szia!
Ismerek egy hasonló receptet, de azt csak frissen lehet enni, állottan szörnyű - a Te sütidet lehet hidegen/másnap is enni?
Köszönöm előre is!

fannizsoldos
fannizsoldos Sat, 2016-12-10 00:35

Szia. Én megcsináltam pár napja, csak zablisztből és nagyon finom lett. Sőt, hidegen még jobb is volt, mint frissen!! :) Másnap a munkahelyemen is nagy sikert aratott.

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Sun, 2014-11-02 21:37

Bevallom őszintén, hogy ezt egy őzgerincformában csináltam (vagyis olyan alakú kenyérsütő forma, ami nem "gerinces"). De tényleg elég egy kisebb, kb. 16-18 × 22 cm-es belső űrtartalmú, szokványos tepsiméretnél kisebb :-)

244