Teljes kiőrlésű kenyér Odzsitól recept

Teljes kiőrlésű kenyér Odzsitól
Teljes kiőrlésű kenyér Odzsitól
100 perc / előkészület: 25 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Manapság divatos lett a teljes kiőrlésű pékárú, mivel egészségesebb, mint a sima liszttel készült.

Az üzletben nem mindig kaptam kedvemre valót, így nekiláttam otthon sütni.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rozsos kenyér, kenyér vegyes lisztből, barna kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, és nagyon alaposan kidolgozzuk 20- 25 percig. Ha van dagasztó gép, ne kíméljük a munkától.
  2. Sütőpapírral kibélelt kenyérformába helyezzük a tésztát, tetejét 4- 5 helyen bevágjuk, és kevés sima liszttel meghintjük. Meleg helyen letakarva bő 1 órát kelesztjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, betoljuk a kenyeret. Alsó rácsra egy lábasban vizet tolunk kb. fél litert. 70- 80 percig ( tűpróba) sütjük. Rácson hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 40x12x7 cm
  • költség: 580 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 11 428
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525