Tejszínes spárga parázsburgonyával recept

Tejszínes spárga parázsburgonyával
Tejszínes spárga parázsburgonyával
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem ettem még spárgát, a megvásárolt friss áru krémlevesnek indult, de aztán megálmodtam, hogy azt a ropogós állagot nem rontom el  azzal, hogy "bébipapit" csinálok belőle :) Ui: csak akkor kezdjetek neki, ha van türelmetek félórán át hámozgatni a spárgát, vagy hámozott konzerv spárgát használtok.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik nincsenek oda a zöldség köretért, de mégis szeretnének valami egészségesebbet enni, mert ez nem CSAK krumpli. A spárga alacsony kalóriájú, folsavban, rostban gazdag étel. Zöldség utáló gyerkőcöknek és férjeknek is beválhat ez a köret. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes spárga burgonyával, spárga krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a spárgát (röviden: krumplihámozóval vékonyan lehántjuk a héját, teljes hosszában, nagyon aprólékosan, mert különben rágós/fás marad. A végéből levágunk 1-2 centit, mert ott is fás lehet. A tetejét levágjuk, azt csak a legvégén dobjuk a köretbe). A megmaradt csapokat 3-4 centis rudakra vagdossuk.
  2. Megkapargatjuk a parázskrumplikat is.
  3. Meghámozzuk a hagymát, és apróra kockázzuk. Elkezdjük pirítani egy nagy serpenyőben.
  4. Amikor a hagyma szépen megpirult, rádobjuk a krumplikat (ha apró szeműek, akkor mehetnek egyben, ha nagyobbacskák, akkor félbevágva.)
  5. Pár perc után (kb. 5 perc) mehet a serpenyőbe a felvagdosott spárga is. Pirítjuk még 5 percig, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel (2-3 deci), hogy éppen ellepje a zöldségeket. Jól összepároljuk. Eközben a tejszínt elkeverjük 1-2 kanál liszttel (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam).
  6. Kb. 20 perc alatt megpuhul a krumpli, ekkor beledobjuk a spárga rügyes részét is. (A spárgától ne várjátok, hogy puha lesz, ropogós marad, de ha jól választottatok a boltban, és jól hámoztatok, akkor nem lesz rágós, csak frissen ropogós.) Majd ráöntjük a lisztes tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, jól összeforraljuk, és kész is. Fogyasszátok egészséggel, pirított csirkemellel :)
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 052
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szacsiga

Mióta szakács: 2012.06.02.
9 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mvviki
mvviki k, 2015-06-02 19:36

Nagyon finom lett. A tejszínbe tettem egy kevés szerecsendiót és egy babér levelet. Pikáns lett :)

szacsiga
szacsiga / szacsiga sze, 2014-05-07 09:36

:) örülök, hogy tetszett. A mancsosság ellen talán én a liszt mennyiséget csökkenteném, ha sűrűbb a tejszín.

nihilistahedonista
nihilistahedonista k, 2014-05-06 11:15

Elkészítettem, nagyon klassz lett. Kicsit túl mancsos lett nekem, mert 20%-os tejszínnel csináltam.

243