r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    19039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38077 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1655 micro
  • β-karotin
    3993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét hosszában vastagabb szeletekre, majd ezeket szép, egyenletes rombusz alakokra vágjuk. A sárgarépát hámozás után előbb ujjnyi darabokra, majd ezeket is vastagabb szeletekre aprítjuk Így a hús meg a répa eléggé hasonlóan néz ki.
  2. A húst kevés olíván erős tűzön körbepirítjuk, kiszedjük egy tányérra, azonnal lefóliázzuk.
  3. A serpenyőbe újabb kanálnyi olívát öntünk, ebben közepes tűznél előbb kicsit megkapatjuk a répaszeleteket, majd mérsékeljük a tüzet, ráöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tetejére rakosgatjuk a friss, illatos kakukkfűszálakat. Lefedjük, pár percet hagyjuk csendesen rotyogni.
  4. Néhány perc (kb. 5) után hozzákeverjük a lepirított csirkemellkockákat. Időnként megkeverjük. Miután úgy látjuk, hogy eléggé besűrűsödött a szaft, de még nem puha a répa, hozzáöntünk apránként egy kicsi tejet folyamatosan kevergetve.
  5. Bár szerintem a rizs jobb lett volna hozzá, de a tészta gyorsabban elkészült, így ezzel tálaltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2105
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve
Pogácsa 384 recept

Az ebédfőzést nehezítette pár dolog: kevés időm volt, sok dolgom, viszont gyakorlatilag üres volt a hűtő, zöldségből csak 3 répa árválkodott benne. Innen szép nyerni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.