Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldborsófőzelék

Tejfölös zöldborsófőzelék
Tejfölös zöldborsófőzelék
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám borsófőzelékének általában se íze, se bűze. Mindig kértük, hogy keressen új receptet, de sosem sikerült olyanra, mint amilyenre mi szerettük volna.
Többször is kerestem az interneten receptet, hogy tudjak finom, valóban jó főzeléket csinálni. Ezekből és a saját ötleteimből állítottam össze ezt a receptet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Feltétnek bármit lehet hozzá enni, ami megszokott egy főzelékhez, én a tükörtojást vagy a sült virslit szeretem hozzá, mert nem annyira intenzív az ízük, hogy elvegyék a borsófőzelék ízét. A pörköltet kifejezetten nem szeretem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót átmossuk, és annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.
  2. A fokhagymát kis darabokban, vagy összezúzva beletesszük a főzővízbe, és egy kevés sót, az apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is. Ha a víz kezd elfőni, pótoljuk.
  3. Miközben fő a borsó, elkezdjük csinálni a rántást. Kevés olajat felforósítunk, beszórjuk liszttel, addig forrósítjuk keverés mellett, míg zsemleszínű nem lesz. Az elkészült rántást felengedjük hideg vízzel, majd hozzákeverjük a borsóhoz.
  4. Egy doboz tejfölnek a felét egy bögrébe vagy kis tálba tesszük, hozzáadunk egy kiskanál lisztet, és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük, és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.
  5. Pár percig még forraljuk az elkészült főzeléket, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 220 405
elküldve: 10
receptkönyvben: 460
elkészítve: 74/86
Facebookon megjelent: -

szakács

eszthee

Mióta szakács: 2010.06.24.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös borsófőzelék, rántásos borsófőzelék

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziiszaa
sziiszaa Tue, 2018-07-10 10:31

Nekem ez az IGAZI borsófőzi recept. Anyukámtól is így tanultam tejföllel és nem tejjel. Legjobb! :)

Anni-panni
Anni-panni Mon, 2016-10-24 16:22

Percek óta ezt a receptet keresem, mert muszáj vagyok még egyszer hozzászólni. Én soha ki nem állhattam a borsófőzeléket, de mióta e szerint a recept szerint készítem, már ott tartunk, hogy háromszoros adagot kell főznöm, hogy egyáltalán egy étkezésünkre elég legyen! Annyira finom így a főzelék, hogy nagyon! :-)

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső Wed, 2016-02-17 20:18

Ez a recept vált be a legjobban. Nem először futottam neki az egyszerűnek tűnő borsófőzelék elkészítésének és azok fogyasztásra csak éppenhogy alkalmasak voltak. Ezzel a recepttel teljes a siker!

Anni-panni
Anni-panni Tue, 2014-07-22 13:32

Nálunk ma megint ez lesz az ebéd. :-) Legutóbb jóóó nagy adagot főztem, hogy négyen jóllakjunk belőle és maradjon másnapra is, de mire hazaértem, a férjem és a lányom mind megették. Csípős kérdésemre, hogy "finom volt?", csak annyit mondtak: "Pompás!" :-) :-)

Siriana
Siriana Mon, 2014-01-06 15:24

Szia! Köszönöm a receptet. Ma megcsináltam és nagyon finom lett! :)

Kadryen
Kadryen Fri, 2013-12-27 19:54

Én is csak annyit változtattam rajta, hogy tettem hozzá egy kis cukrot. Csak ajánlani tudom kezdő háziasszonyoknak is :) Finom volt nagyon a főzelék.

mrellaford
Rellaford Maja / mrellaford Tue, 2013-10-22 16:56

Én is megcsináltam! Nagyon finom lett! Mondjuk én annyit változtattam, az adagot duplájára vettem és tettem bele fekete borsot. A rántást én úgy csináltam, hogy apróra vágott szalonnát pirítottam és arra raktam a lisztet! Ja és én is raktam rá egy kevés cukrot!
Nagyon, nagyon finom! :)

Anni-panni
Anni-panni Tue, 2013-06-25 15:16

Én is megfőztem, már kétszer is. 41 évig nem szerettem a borsófőzeléket, de most már szeretem. :-)

exter
exter Thu, 2013-04-18 23:15

Szia! Finom ez a főzi. Nekem a tejföl miatt nem volt elég édes (tejszínnel szoktam), ezért tettem egy kis cukrot hozzá. Nekem speciel ez egy egyfős adag volt :) Köszi a receptet!

TörökMónika
Móncsika_11 / TörökMónika Sun, 2012-09-02 16:48

Szia! Nagyon szépen köszönöm a receptet! Én most először csináltam zöldborsó főzeléket, de nagyon finom lett!:) Annyit változtattam, hogy tettem hozzá egy kis édesítőszert is.

kitike
Kitike / kitike Tue, 2011-08-16 21:45

Ma megcsináltam a te módszered szerint és nagyon ízlik! Annyit bolondítottam még rajta, hogy a rántásba kevertem egy kis teáskanálnyi pörköltkrémet (ejnye-bejnye, tudom) amikor elzártam alatta a gázt, ettől lett egy kis színe a főzeléknek. Köszi az ötletet.

263
zöldborsó 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
tejföl 85 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint