Tejfölös gombapaprikás recept

1 adag
321
kcal
Tejfölös gombapaprikás
Tejfölös gombapaprikás
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalomválasztó: családi összejövetel
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombapörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.
  2. Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát hagymához, sózzuk, jól átforgatjuk és közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a gomba megpuhul és az eresztett lé nagy része elfő.
  4. Végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és kész.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 139 806
elküldve: 16
receptkönyben: 1 296
elkészítve: 71/99
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (19)

Kicci
Kiccih, 2014-05-12 20:17

Már többször is elkészítettem, nagyon jó recept ! Köszi !

M.Viki
M.Vikics, 2014-01-02 20:27

Elkészítettem vacsorára, én konzerv gombát használtam 3 dobozzal, a szárítottat kihagytam,azt nem szeretjük. Nagyon finom lett!! Köszi a receptet.

Lac
Lacszo, 2013-01-12 17:14

Jó lett :) Szárított gomba helyett keleti gombákból raktam bele egy kis csokrot + raktam bele zöld paprikát is, mert szeretem a pikánsat. Köszi a receptet! Ja, és a kakukkfű tényleg jót tett, eddig soha nem használtam, ezután fogom...

nekemannyima
nekemannyimasze, 2012-10-10 10:57

A szárított gombát én beáztatnám kis vegetás vízbe.A gombát úgy tudom,csak a végén lehet sózni különben annyi levet ereszt,hogy győzze elforralni a szakács,ami lefedve elég nehezen megy.hacsak úgy nem hogy c....rá főzi a gombát.Én vágott petrezselyemmel ízesíteném a végén,amit már nem főznék.Gombát max 15 -20 percig pirítanám főzném.Jó étvágyat!!!

bmbe
bmbecs, 2012-10-25 16:35

Kedves "nekemannyima"! Írd meg a saját recepted!
Petra így készítette. Ha te másképp csinálnád, akkor készítsd el és tedd fel!
Köszi!

lelkeske
lelkeskeh, 2012-03-12 11:45

Szuper recept! Mióta megcsináltam, azóta 3-4 naponta újra és újra ezt szeretném enni...

h3eniko
h3enikosze, 2012-03-07 02:23

Megfogadtam mirrrike tanacsat a kakukkfuvet illetoen. En beletettem a gombak tonkjet is. Legkozelebb is igy fogom kesziteni, Nagyon Finom lett!!! Koszonom a receptet!

P_U_P_P_Y
P_U_P_P_Yszo, 2012-01-21 16:35

Én ma készítem el. Nem vagyok nagy szakács, de remélem jó lesz. Megpróbálom meglepni asszonykámat :)

mirrrike
mirrrikeh, 2011-11-21 12:27

Én is friss gombából ( téli laska ) csináltam és kakukkfűvel izesitettem ,mert ez a fűszer a gomba lelke . Érdemes kipróbálnotok !!

petra
petrav, 2011-03-27 22:58

az erdei gombát evidens, hogy tilos mosni, de a termesztett csiperkénél szerintem belefér..:-))

bilbaoo
bilbaooh, 2011-03-21 12:12

A gombát csak vész esetén mossuk, nem szabad! Amúgy jó a recept!

Rockxy
Rockxyszo, 2011-01-08 15:33

A tejföl után pici majoranna sokat javít rajta.
Én rizs körettel szeretem! :)

eszthee
esztheev, 2010-07-04 13:08

Én kihagytam a szárított gombát és a velejáró lépéseket, csak friss gombát használtam... Továbbá tettem hozzá egy pár babérlevelet, és a tejfölhöz kevertem egy kis lisztet. Ettől sokkal krémesebb lett, a hagyma-darabok pedig úgyis szétfőttek... De amúgy nagyon jó kis recept... :D

MiniMe
MiniMecs, 2009-05-21 09:03

Nagyon jól sikerült, egyszerű, gyors és finom. Én a hagymát reszeltem, sajtreszelőn, mert így krémesebb lett. Ha valaki figyel a vonalaira akkor, liszt helyett keményítővel is sűrítheti a szaftot.

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
321