Tejfölös gombapaprikás recept

Tejfölös gombapaprikás
Tejfölös gombapaprikás
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalomválasztó: családi összejövetel
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombapörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.
  2. Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát hagymához, sózzuk, jól átforgatjuk és közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a gomba megpuhul és az eresztett lé nagy része elfő.
  4. Végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és kész.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 137 267
elküldve: 16
receptkönyben: 1 285
elkészítve: 66/95
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (19)

Kicci
Kiccih, 2014-05-12 20:17

Már többször is elkészítettem, nagyon jó recept ! Köszi !

M.Viki
M.Vikics, 2014-01-02 20:27

Elkészítettem vacsorára, én konzerv gombát használtam 3 dobozzal, a szárítottat kihagytam,azt nem szeretjük. Nagyon finom lett!! Köszi a receptet.

Lac
Lacszo, 2013-01-12 17:14

Jó lett :) Szárított gomba helyett keleti gombákból raktam bele egy kis csokrot + raktam bele zöld paprikát is, mert szeretem a pikánsat. Köszi a receptet! Ja, és a kakukkfű tényleg jót tett, eddig soha nem használtam, ezután fogom...

nekemannyima
nekemannyimasze, 2012-10-10 10:57

A szárított gombát én beáztatnám kis vegetás vízbe.A gombát úgy tudom,csak a végén lehet sózni különben annyi levet ereszt,hogy győzze elforralni a szakács,ami lefedve elég nehezen megy.hacsak úgy nem hogy c....rá főzi a gombát.Én vágott petrezselyemmel ízesíteném a végén,amit már nem főznék.Gombát max 15 -20 percig pirítanám főzném.Jó étvágyat!!!

bmbe
bmbecs, 2012-10-25 16:35

Kedves "nekemannyima"! Írd meg a saját recepted!
Petra így készítette. Ha te másképp csinálnád, akkor készítsd el és tedd fel!
Köszi!

lelkeske
lelkeskeh, 2012-03-12 11:45

Szuper recept! Mióta megcsináltam, azóta 3-4 naponta újra és újra ezt szeretném enni...

h3eniko
h3enikosze, 2012-03-07 02:23

Megfogadtam mirrrike tanacsat a kakukkfuvet illetoen. En beletettem a gombak tonkjet is. Legkozelebb is igy fogom kesziteni, Nagyon Finom lett!!! Koszonom a receptet!

P_U_P_P_Y
P_U_P_P_Yszo, 2012-01-21 16:35

Én ma készítem el. Nem vagyok nagy szakács, de remélem jó lesz. Megpróbálom meglepni asszonykámat :)

mirrrike
mirrrikeh, 2011-11-21 12:27

Én is friss gombából ( téli laska ) csináltam és kakukkfűvel izesitettem ,mert ez a fűszer a gomba lelke . Érdemes kipróbálnotok !!

petra
petrav, 2011-03-27 22:58

az erdei gombát evidens, hogy tilos mosni, de a termesztett csiperkénél szerintem belefér..:-))

bilbaoo
bilbaooh, 2011-03-21 12:12

A gombát csak vész esetén mossuk, nem szabad! Amúgy jó a recept!

Rockxy
Rockxyszo, 2011-01-08 15:33

A tejföl után pici majoranna sokat javít rajta.
Én rizs körettel szeretem! :)

eszthee
esztheev, 2010-07-04 13:08

Én kihagytam a szárított gombát és a velejáró lépéseket, csak friss gombát használtam... Továbbá tettem hozzá egy pár babérlevelet, és a tejfölhöz kevertem egy kis lisztet. Ettől sokkal krémesebb lett, a hagyma-darabok pedig úgyis szétfőttek... De amúgy nagyon jó kis recept... :D

MiniMe
MiniMecs, 2009-05-21 09:03

Nagyon jól sikerült, egyszerű, gyors és finom. Én a hagymát reszeltem, sajtreszelőn, mert így krémesebb lett. Ha valaki figyel a vonalaira akkor, liszt helyett keményítővel is sűrítheti a szaftot.

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
328