Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából recept

1 adag
1004
kcal
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilvás lepény receptjét egy keresztrejtvény megfejtésében találtam meg. Már akkor elhatároztam, hogy ha érik a szilva, ezt a receptet ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finomságos és egyszerűen elkészíthető. Kezdőknek is ajánlom egyszerűsége miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy tartalmas leves után második fogásként ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
receptverseny: Sió receptverseny
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, fahéjas-szilvás lepény, pite fahéjas szilvával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük az 50 dkg lisztet a sütőporral és az 5 dkg cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a 12 dkg zsírt, hozzáadjuk még az 1 tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tészta nagyobb felét zsírozott tepsibe rakjuk.
  4. A 1,25 kg félbevágott szilvát egyenletesen, vastag rétegben a tészta tetejére tesszük, és bőven meghintjük fahéjas porcukorral.
  5. A maradék félretett tésztát a szilva tetejére helyezzük.
  6. A tészta tetejét jól megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  7. Közepes tűznél szép pirosra sütjük.
  8. Négyszögletes darabokra vágjuk, és alaposan megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 450
elküldve: 7
receptkönyben: 91
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
1004