Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából recept

Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilvás lepény receptjét egy keresztrejtvény megfejtésében találtam meg. Már akkor elhatároztam, hogy ha érik a szilva, ezt a receptet ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finomságos és egyszerűen elkészíthető. Kezdőknek is ajánlom egyszerűsége miatt.

hozzávalók / 4 adag

  • 1,25 kg szilva
  • 1 cs sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • kevés tej
  • fahéj
  • porcukor

ajánlat

Egy tartalmas leves után második fogásként ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás pite, fahéjas-szilvás lepény, pite fahéjas szilvával

elkészítés

  1. Elkeverjük az 50 dkg lisztet a sütőporral és az 5 dkg cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a 12 dkg zsírt, hozzáadjuk még az 1 tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tészta nagyobb felét zsírozott tepsibe rakjuk.
  4. A 1,25 kg félbevágott szilvát egyenletesen, vastag rétegben a tészta tetejére tesszük, és bőven meghintjük fahéjas porcukorral.
  5. A maradék félretett tésztát a szilva tetejére helyezzük.
  6. A tészta tetejét jól megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  7. Közepes tűznél szép pirosra sütjük.
  8. Négyszögletes darabokra vágjuk, és alaposan megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 449
elküldve: 7
receptkönyben: 81
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
30 recept

Legfrissebb cikkek

Cseles salátaleves
Cseles salátaleves
Közeleg újra a húsvét, és a sonkafőzés. És újra itt a dilemma, mit kezdjünk a sonkalével – mert vétek kiborítani. Főzzünk belőle salátalevest!
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Húsvét alkalmából egy helyre gyűjtöttük a kedvenc sütireceptjeiteket – csak győzzetek válogatni belőlük – krémes, habos sütik, piskóták várnak!