Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából recept

1 adag
1004
kcal
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilvás lepény receptjét egy keresztrejtvény megfejtésében találtam meg. Már akkor elhatároztam, hogy ha érik a szilva, ezt a receptet ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finomságos és egyszerűen elkészíthető. Kezdőknek is ajánlom egyszerűsége miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy tartalmas leves után második fogásként ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, fahéjas-szilvás lepény, pite fahéjas szilvával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük az 50 dkg lisztet a sütőporral és az 5 dkg cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a 12 dkg zsírt, hozzáadjuk még az 1 tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tészta nagyobb felét zsírozott tepsibe rakjuk.
  4. A 1,25 kg félbevágott szilvát egyenletesen, vastag rétegben a tészta tetejére tesszük, és bőven meghintjük fahéjas porcukorral.
  5. A maradék félretett tésztát a szilva tetejére helyezzük.
  6. A tészta tetejét jól megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  7. Közepes tűznél szép pirosra sütjük.
  8. Négyszögletes darabokra vágjuk, és alaposan megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 615
elküldve: 7
receptkönyben: 91
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

Hozzászólások (1)

NHTundi
NHTundih, 2014-12-29 10:48

Szilvaszezonban megsütöttem, és nagyon finom lett! Megtartom a receptet, köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Most kezdjük újra felfedezni ezt a gyönyörű nevű, régóta ismert és használt gyógynövényt. Vegyük sorra mi mindenre alkalmazható és hogyan használjuk!
1004