Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából recept

Kalória?
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilvás lepény receptjét egy keresztrejtvény megfejtésében találtam meg. Már akkor elhatároztam, hogy ha érik a szilva, ezt a receptet ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finomságos és egyszerűen elkészíthető. Kezdőknek is ajánlom egyszerűsége miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy tartalmas leves után második fogásként ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, fahéjas-szilvás lepény, pite fahéjas szilvával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük az 50 dkg lisztet a sütőporral és az 5 dkg cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a 12 dkg zsírt, hozzáadjuk még az 1 tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tészta nagyobb felét zsírozott tepsibe rakjuk.
  4. A 1,25 kg félbevágott szilvát egyenletesen, vastag rétegben a tészta tetejére tesszük, és bőven meghintjük fahéjas porcukorral.
  5. A maradék félretett tésztát a szilva tetejére helyezzük.
  6. A tészta tetejét jól megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  7. Közepes tűznél szép pirosra sütjük.
  8. Négyszögletes darabokra vágjuk, és alaposan megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 679
elküldve: 7
receptkönyben: 91
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Töltött tojás, a párbajfogás
Töltött tojás, a párbajfogás
A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.
A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!
1004