r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 406 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 812 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 406 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 812 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót enyhén sós vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. Közben a bacont felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk. Ha már majdnem roppanós, hozzáadjuk a vékonyra karikázott hagymát, és addig sütjük, míg a bacon roppanós, a hagyma pedig édeskés-üveges lesz. Kivesszük a baconzsírból, és egy kisebb tálba tesszük.
  3. A főtt borsóból kiveszünk egy marékkal, és a baconös hagymához adjuk, majd összekeverjük.
  4. A maradék borsót leszűrjük, de a főzővízből kiveszünk másfél decit.
  5. A leszűrt borsóhoz hozzáadjuk az összetépkedett mentát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és összeturmixoljuk. Közben adunk hozzá a főzővízből is, hogy jó krémes legyen.
  6. A kagylókat a felforrósított baconös serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A tányérokba kanalazzuk a borsópürét, ráültetjük a Jakab kagylókat, és rákanalazzuk a borsós szalonnát. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1109
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kifinomult francia és a vastag angol pubkaja véletlen randija egy tavaszi délutánon...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.