r
Nosalty Logó

Spenótos lepény

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Spenótos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10127 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22322 micro
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    641 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20254 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44644 micro
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4811 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, majd a vízzel együtt egy nagyobb edényben felrakjuk főni.
  2. Közepes lángos kb. 5-7 percig (bébispenótnál elég 3-4 perc) fonnyasztjuk, amíg össze nem esik egy kicsit.
  3. Közben felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a kókuszlisztet, a fűszereket és belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Az abonettszeleteket nagyon apróra törjük kézzel, mintha morzsa lenne.
  5. A kókuszzsírt alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, amikor folyékony, ráöntjük a morzsákra és kézzel összekeverjük.
  6. Egy kis méretű serpenyőbe lefektetjük a morzsás keveréket, rá a spenótot, és rá a tojásos mixet. Összekeverni nem kell.
  7. Előmelegített sütőben sütjük. Ha már sehol sem nyers, kivehetjük.
  8. Melegen tálaljuk, ha Himalája sót használunk, azt ekkor szórjuk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4402
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Köret is lehet halak mellé kiváló, önmagában pedig friss salátával a legfinomabb. Ha laktatóbbra szeretnénk készíteni, főzzünk mellé barnarizst, vagy kölest. Utóbbit a sütéshez is használhatjuk.

Receptkategóriák

A Candida diéta kész kínszenvedés, így ha nem akarjuk egy hét után megunni az ételeket, érdemes kreatívnak lenni, alternatívákat keresni és kihasználni őket. Én személy szerint rosszul vagyok a fagyasztott spenóttól, a frisset viszont lehet főzni, sütni, nyersen enni, chipset készíteni belőle, szóval megunhatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.