r
Nosalty Logó

Sonkakrémes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Sonkakrémes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Égetett tészta

Sonkakrém

Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Égetett tészta

Sonkakrém

Összesen 2674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Égetett tészta

Sonkakrém

Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    2217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4989 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 2674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 229 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Égetett tészta

Sonkakrém

Elkészítés

Égetett tészta

  1. Fogunk egy közepesebbnél közepesebb edényt és beleöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, míg a vaj jó alaposan felolvad és elkezd forrni. Ezután jöhet a liszt. Én több körben, szitálva adtam hozzá, hogy ne legyen darabos a tészta.
  2. A liszt hozzáadása után elkezdjük kevergetni a masszát, hogy kifőzzük belőle a felesleges nedvességet. Közepes lángon tartva egy kb. 5 percen belül megtörténik, de ha úgy ítéljük, maradhat a tűzön még pár percet, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Amikor már megfelelő állagú a tészta, félretesszük hűlni 15-20 perc erejéig. Ezután jöhetnek bele a tojások egyenként. Célszerű előtte felverni őket, hogy még könnyebben elegyedjenek. Először spatulával, a legvégén pedig amikor már mind az 5 tojás benne van, robotgéppel keverjük, hogy selymes mázat kapjunk.
  4. A tésztát nagy lyukú habzsákba töltjük, és laposabb köröket formázunk belőle. Ha szeretnénk kettévágni, akkor magasabbra is alakíthatjuk. Figyeljünk arra, hogy messze helyezkedjenek egymástól a tepsiben.
  5. Tegyük őket az előmelegített 200°-os sütőbe 15 percre, majd süssük őket ismét negyed órát, de ekkor már csak 180°-on. Nyugodtan süssük őket szép barnára és kopogósan keményre. Ha elkészültek hagyjuk őket hűlni.

Sonkakrém

  1. Amíg a tészta sül, a csíkokra vágott füstölt sonkát és a mascarponét aprítóba tesszük, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a snidlinget, majd jól összekeverjük.
  2. A sonkakrémet szintén habzsákba töltjük és a kosárkák tetejére töltjük.
  3. Színes csírával, zöldségekkel (retek, uborka) díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1946
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 02.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek sonkával
Sonkakrémes képviselőfánk
Kristyán Fanni 89 recept

Idén ne csak lekvárral edd a farsangi fánkodat! A februári ünnepi időszak úgy elhalmoz minket fánkokkal, hogy szinte minden napra jutna egy újabb kóstoló. Ha nem vagy túl édesszájú, vagy már teleetted magad a funkybbnál fánkosabb finomságokkal, akkor muszáj kipróbálnod a képviselők krémjét, ezt a sonkával, zöldséggel és csírával díszített falatkát! Hát nem elbűvölő a jelmeze?

Hozzávalók

Égetett tészta

Sonkakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.