Sóágyon sült csirke recept

Kalória?
Sóágyon sült csirke
Sóágyon sült csirke
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és finom étel. Érdemes nagyon alaposan toll és pihe mentesíteni a csirkét, mert a ropogós bőre isteni, kár kidobni!

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült csirke, sült csirke sóban sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét alaposan megtisztítjuk.
  2. A tepsire ráöntjük a sót. Erre helyezzük rá a csirkét. A belsejébe beledugjuk a kakukkfüvet (el is hagyható).
  3. Előmelegített forró sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokosra mérsékeljük.
  4. A csirkét ropogósra sütjük 1,5-2 óra alatt.

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 316
elküldve: 8
receptkönyben: 400
elkészítve: 31/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (29)

aantee
aantee / aantee v, 2015-03-08 21:55

Én is szkeptikus voltam, de teljesen le vagyok nyűgözve! :) Nem takartam le, nem fűszereztem, csak rátettem 1 kg sóra és annyi fokon sütöttem, mint a recept írja - nagyon finom, omlós grillcsirke lett belőle.

Christina76
Christina76 szo, 2013-11-30 13:09

Isteni finom és egyszerűen elkészíthető! Most csináltam így először a csirkét, eddig nem mertem, de ezután biztos többször lesz ez is! Köszi! :)

nempiskóta
nempiskóta v, 2013-10-20 17:47

Nagyon finom lett, ropogós bőr, omlós hús! Két egész csirkét tettem fel 2 kg sóágyra nem egész két óra alatt kész lett.
Köszönöm!

pakóca
pakóca v, 2012-09-16 11:59

Sziasztok! Kételkedve álltam neki, de az eredmény fenséges lett! A tepsi közepére tettem az egész csirkét (fiatal, kisebb példány), köré pedig 4 egész csirkecombot (ezek húsosabbak, tömzsibbek voltak), alájuk a vastag sóréteg. Így az idő mindegyiknek elég volt, az én sütőmben összesen 1 óra 20 perc alatt elkészültek a megadott utasítás szerint. Omlós hús, ropogós bőr, mennyei íz! Hogy én ezt az eljárást nem ismertem korábban... Vagy kiszáradt a csirkehús, vagy rágós lett, ritkán sikerült finomra. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyszerű, ugyanakkor finom házi ízeket! Köszi a receptet!

ancymancy
ancymancy / ancymancy cs, 2012-09-13 00:48

sziasztok! nekem sajnos sima gázsütőm van, nincs légkeverés, stb. így hogyan kéne sütnöm? ugyanúgy vegyem le a fóliát róla, és ugyanannyi ideig süssem? mert lényegében itt csak alulról kapja a hőt, nem ég oda?

evacili
evacili szo, 2012-03-10 11:43

Már többször hallottam róla, de gyanúsan egyszerűnek találtam. Olvasva a hozzászólásokat, meg kell csinálni!

cupák
cupák / cupák h, 2011-08-15 20:19

tegnap megcsináltam és valóban olyan egyszerű, mint írva vagyon! és legalább olyan finom!!! köszi :)))

borso56
borso56 szo, 2010-11-27 19:53

Már többször is sütöttem,de csak 1kg sót használtam.így is nagyon finom.

sasi
sasi h, 2010-05-03 10:42

Sziasztok!
Ezt a receptet elég rég ismerem és higgyétek el nagyon finom!!!
Olyan lesz a csirke íze, mint a grillcsirkéé :)
És tényleg nem kell hozzá semmi, csak annyi a teendő, hogy 2kg sóra ráteszed és megsütöd!!
Annyit azért nem árt tudni, hogy ennél a fajta sütésnél jobb a durva szemcsés hagyományos só!
Jó étvágyat hozzá! :)

Ásványi ENikő
Bloemcake / Ásványi ENikő cs, 2010-03-04 16:50

Tuti nem kell lefedni semmivel?????? És légkeveréses sütőben hogyan sütöd, van alsó felső láng, vagy csak alúlról, vagy elég a légkeverés, hogy jobb?

Lidi
Lidi cs, 2010-02-04 23:46

Szia Krisztina!

Köszi az infót,tudod,valami újat szeretnék az asztalon látni a közelgő névnapomon.
Karácsonykor a család többi tagjánál hal volt,így,Én nem azt készítettem akkor.
Márc. 14-én hal lesz a menü,+ javarészt sültek,ez az újdonság pont oda passzolna!
Még néznék valami salátát,de nem igazán találok kedvemre valót!
Majd jelzem milyen volt!
Csövi!
Ildi

Lidi
Lidi sze, 2010-02-03 16:46

Nekem 3 kérdésem volna:
-Nem kell alá semmi zsiradék,víz.......stb?
-ha nincs szaft,nem kell locsolgatni sem.......ugye?
-Fel lehet utána használni még egyszer a sót a sütéshez?
De azért nyugtass meg.............bizti nem lesz sós?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina sze, 2010-02-03 16:50

Szia!
Nem kell alá semmi, csak a só!
Locsolgatni sem kell!
Nem lesz só, ez egészen biztos.
Nem javaslom a só újrafelhasználását. Két ok miatt sem. Erre folyik ki a húsnak a zsírja, leve. Ezt nem túl higiénikus újrahasznosítani, illetve a süléstől meg is keményedik valamennyire. Próbáld ki nyugodtan, nagyon finom. Üdv kiki

batan
Batan / batan v, 2012-04-15 13:43

A so tartosit, fertotlenit. Igaz, hogy erre folyik ki a hus leve, de szerintem ugyanehhez az etelhez siman fel lehet hasznalni tobbszor is a sot. (Amugy pedig mit csinalsz a soval? 1 kg sot kidobni nem tul kornyezetbarat dolog... Emiatt en is gondolkodoba estem, elkeszitsem-e az etelt, de vegul ugy dontottem igen. A szemettelepeken sokkal tobb kornyezetszennyezo dolog van, mint 1 kg so! Az etel amugy nagyon izlett nekunk, a ferjem imadja a csirkecombot, ezert biztosan felkerul a gyakran keszitett eteleink soraba.)

Klarissz
Bloemcake / Klarissz sze, 2010-02-03 09:07

Kedves Kiki!
Eddig nem mertem elkészíteni, de hétvégén megcsinálom. Csupán két kérdésem lenne:
1. A csirkét nem kell letakarni fóliával? (vagy a sütési idő elején még igen?)
2. Jelent problémát, ha két csirkét helyezek a sóágyra és egyszerre megsütöm?
üdv. Klarissz

panyitimi
Panyitimi / panyitimi sze, 2009-12-30 17:06

Sokszor hallottam mar errol a receptrol,soha nem mertem kiprobalni.Feltem,hogy tul sos lesz.Mindenkeppen megprobalom! Udv Nektek!

Udvardy Márti
Bloemcake / Udvardy Márti sze, 2009-08-05 14:19

Azt szeretném megkérdezni,hogy a magát az egész csirkét azt nem kell sózni?Natúr csak a belsejébe kakukkfűvet teszünk?Nem tudom elképzelni ha só ágyon van,hogy lesz sós ize a húsnak?Lehet butának hat a kérdésem,de szeretném megcsinálni és kétségeim vannak !Köszönöm a választ!

látogató
Bloemcake / látogató cs, 2009-02-19 07:22

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a sóágy csak egész csirkével működik vagy csirke daraboknál is alkalmazható.

Bosymanka
Bloemcake / Bosymanka sze, 2010-09-08 07:26

Nagyon is tuti recepet, én már gyerekkoromóta imádom. a legtakarékosabb és ugye az se utolsó, hogy nem kell ott állni stb... Igen mi csirkecombbokat is szoktunk sütni, annyi, hogy itt a sütési idő lecsökken , csirkemellnél nekem annyira nem jön be, mert nekem legalábbis száraz.. Ja az egészcsirkébe néha almát is teszünk. Még diétázoknak is nagyon kitünő, sőt köszvényeseknek is mivel, nekik különösen a csirkecombokat ajánlják a purintartalom miatt. És persze aki szereti még héjában egész krumplikat is szórhat mellé. Szóval tényleg érdemes kirpóbálni!!!!!!!!!
Nagyon jó recepteket lehet itt találni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2009-02-19 08:35

Még csak egész csirkével csináltam, de 100%,hogy darabokkal is tökéletes. Az a lényeg, hogy bőrös legyen! Üdv Kiki

550