Sóágyon sült csirke recept

Sóágyon sült csirke
Sóágyon sült csirke
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és finom étel. Érdemes nagyon alaposan toll és pihe mentesíteni a csirkét, mert a ropogós bőre isteni, kár kidobni!

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült csirke, sült csirke sóban sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét alaposan megtisztítjuk.
  2. A tepsire ráöntjük a sót. Erre helyezzük rá a csirkét. A belsejébe beledugjuk a kakukkfüvet (el is hagyható).
  3. Előmelegített forró sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokosra mérsékeljük.
  4. A csirkét ropogósra sütjük 1,5-2 óra alatt.

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 549
elküldve: 7
receptkönyben: 380
elkészítve: 23/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (28)

Christina76
Christina76szo, 2013-11-30 13:09

Isteni finom és egyszerűen elkészíthető! Most csináltam így először a csirkét, eddig nem mertem, de ezután biztos többször lesz ez is! Köszi! :)

nempiskóta
nempiskótav, 2013-10-20 17:47

Nagyon finom lett, ropogós bőr, omlós hús! Két egész csirkét tettem fel 2 kg sóágyra nem egész két óra alatt kész lett.
Köszönöm!

pakóca
pakócav, 2012-09-16 11:59

Sziasztok! Kételkedve álltam neki, de az eredmény fenséges lett! A tepsi közepére tettem az egész csirkét (fiatal, kisebb példány), köré pedig 4 egész csirkecombot (ezek húsosabbak, tömzsibbek voltak), alájuk a vastag sóréteg. Így az idő mindegyiknek elég volt, az én sütőmben összesen 1 óra 20 perc alatt elkészültek a megadott utasítás szerint. Omlós hús, ropogós bőr, mennyei íz! Hogy én ezt az eljárást nem ismertem korábban... Vagy kiszáradt a csirkehús, vagy rágós lett, ritkán sikerült finomra. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyszerű, ugyanakkor finom házi ízeket! Köszi a receptet!

ancymancy
ancymancycs, 2012-09-13 00:48

sziasztok! nekem sajnos sima gázsütőm van, nincs légkeverés, stb. így hogyan kéne sütnöm? ugyanúgy vegyem le a fóliát róla, és ugyanannyi ideig süssem? mert lényegében itt csak alulról kapja a hőt, nem ég oda?

evacili
evaciliszo, 2012-03-10 11:43

Már többször hallottam róla, de gyanúsan egyszerűnek találtam. Olvasva a hozzászólásokat, meg kell csinálni!

cupák
cupákh, 2011-08-15 20:19

tegnap megcsináltam és valóban olyan egyszerű, mint írva vagyon! és legalább olyan finom!!! köszi :)))

borso56
borso56szo, 2010-11-27 19:53

Már többször is sütöttem,de csak 1kg sót használtam.így is nagyon finom.

sasi
sasih, 2010-05-03 10:42

Sziasztok!
Ezt a receptet elég rég ismerem és higgyétek el nagyon finom!!!
Olyan lesz a csirke íze, mint a grillcsirkéé :)
És tényleg nem kell hozzá semmi, csak annyi a teendő, hogy 2kg sóra ráteszed és megsütöd!!
Annyit azért nem árt tudni, hogy ennél a fajta sütésnél jobb a durva szemcsés hagyományos só!
Jó étvágyat hozzá! :)

Ásványi ENikő
Ásványi ENikő cs, 2010-03-04 16:50

Tuti nem kell lefedni semmivel?????? És légkeveréses sütőben hogyan sütöd, van alsó felső láng, vagy csak alúlról, vagy elég a légkeverés, hogy jobb?

Lidi
Lidics, 2010-02-04 23:46

Szia Krisztina!

Köszi az infót,tudod,valami újat szeretnék az asztalon látni a közelgő névnapomon.
Karácsonykor a család többi tagjánál hal volt,így,Én nem azt készítettem akkor.
Márc. 14-én hal lesz a menü,+ javarészt sültek,ez az újdonság pont oda passzolna!
Még néznék valami salátát,de nem igazán találok kedvemre valót!
Majd jelzem milyen volt!
Csövi!
Ildi

Lidi
Lidisze, 2010-02-03 16:46

Nekem 3 kérdésem volna:
-Nem kell alá semmi zsiradék,víz.......stb?
-ha nincs szaft,nem kell locsolgatni sem.......ugye?
-Fel lehet utána használni még egyszer a sót a sütéshez?
De azért nyugtass meg.............bizti nem lesz sós?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2010-02-03 16:50

Szia!
Nem kell alá semmi, csak a só!
Locsolgatni sem kell!
Nem lesz só, ez egészen biztos.
Nem javaslom a só újrafelhasználását. Két ok miatt sem. Erre folyik ki a húsnak a zsírja, leve. Ezt nem túl higiénikus újrahasznosítani, illetve a süléstől meg is keményedik valamennyire. Próbáld ki nyugodtan, nagyon finom. Üdv kiki

batan
batanv, 2012-04-15 13:43

A so tartosit, fertotlenit. Igaz, hogy erre folyik ki a hus leve, de szerintem ugyanehhez az etelhez siman fel lehet hasznalni tobbszor is a sot. (Amugy pedig mit csinalsz a soval? 1 kg sot kidobni nem tul kornyezetbarat dolog... Emiatt en is gondolkodoba estem, elkeszitsem-e az etelt, de vegul ugy dontottem igen. A szemettelepeken sokkal tobb kornyezetszennyezo dolog van, mint 1 kg so! Az etel amugy nagyon izlett nekunk, a ferjem imadja a csirkecombot, ezert biztosan felkerul a gyakran keszitett eteleink soraba.)

Klarissz
Klarisszsze, 2010-02-03 09:07

Kedves Kiki!
Eddig nem mertem elkészíteni, de hétvégén megcsinálom. Csupán két kérdésem lenne:
1. A csirkét nem kell letakarni fóliával? (vagy a sütési idő elején még igen?)
2. Jelent problémát, ha két csirkét helyezek a sóágyra és egyszerre megsütöm?
üdv. Klarissz

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2010-02-03 15:12

Szia! Nem kell letakarni és ha elfér akkor nem probléma, csak ne érjenek össze. Üdv kiki

panyitimi
panyitimisze, 2009-12-30 17:06

Sokszor hallottam mar errol a receptrol,soha nem mertem kiprobalni.Feltem,hogy tul sos lesz.Mindenkeppen megprobalom! Udv Nektek!

Udvardy Márti
Udvardy Mártisze, 2009-08-05 14:19

Azt szeretném megkérdezni,hogy a magát az egész csirkét azt nem kell sózni?Natúr csak a belsejébe kakukkfűvet teszünk?Nem tudom elképzelni ha só ágyon van,hogy lesz sós ize a húsnak?Lehet butának hat a kérdésem,de szeretném megcsinálni és kétségeim vannak !Köszönöm a választ!

látogató
látogatócs, 2009-02-19 07:22

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a sóágy csak egész csirkével működik vagy csirke daraboknál is alkalmazható.

Bosymanka
Bosymankasze, 2010-09-08 07:26

Nagyon is tuti recepet, én már gyerekkoromóta imádom. a legtakarékosabb és ugye az se utolsó, hogy nem kell ott állni stb... Igen mi csirkecombbokat is szoktunk sütni, annyi, hogy itt a sütési idő lecsökken , csirkemellnél nekem annyira nem jön be, mert nekem legalábbis száraz.. Ja az egészcsirkébe néha almát is teszünk. Még diétázoknak is nagyon kitünő, sőt köszvényeseknek is mivel, nekik különösen a csirkecombokat ajánlják a purintartalom miatt. És persze aki szereti még héjában egész krumplikat is szórhat mellé. Szóval tényleg érdemes kirpóbálni!!!!!!!!!
Nagyon jó recepteket lehet itt találni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2009-02-19 08:35

Még csak egész csirkével csináltam, de 100%,hogy darabokkal is tökéletes. Az a lényeg, hogy bőrös legyen! Üdv Kiki

Legfrissebb cikkek

15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált. Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt!
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
808