Sertésszűz olívabogyós rosé mártásban recept

Sertésszűz olívabogyós rosé mártásban
Sertésszűz olívabogyós rosé mártásban
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyunk nagy borosak, viszont a párom nagyon sokat szokott kapni, többek közt rosét is. Hát gondoltam, kipróbálom, mit lehet vele kezdeni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye rozé mártásban, sertés szűzpecsenye boros mártásban, szűzérmék rosé mártásban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét felszeleteljük ferdén, ujjnyi vastagra. Az öklünkkel kicsit megnyomkodjuk a szeleteket, majd besózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben vajat olvasztunk. Mikor már jó meleg, beletesszük a husikat, és mindkét oldalukat megsütjük. Mikor megsültek, kivesszük őket a szaftból.
  3. A felkockázott lilahagymát beledobjuk a visszamaradt finom szaftba, a bacon szalonnával együtt. Mehet rá a bors és a fokhagymaport.
  4. Az olajbogyókat negyedeljük, és ezt is hozzáadjuk. Együtt pároljuk egy kis ideig.
  5. Felöntjük a borral, és sűrűre forraljuk, ha nem sikerül elérni a kívánt állagot, csalhatunk, tegyünk bele keményítőt.
  6. Mikor ez elkészült, chilipehellyel és petrezselyemmel ízesítjük, és már tálalhatjuk is.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 720
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355