Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti recept

Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti
Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi sajtos tallért minden egyes ünnepre szoktunk sütni + amikor nagyobb összejövetelre is készülünk, mert szinte ez a legkelendőbb. Meghozza az étvágyat is! :D Kicsit sok idő, mire mind megsül, de érdemes vele elszórakozni! :)

hozzávalók / 7 adag

  • 70 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 kávéskanál

ajánlat

Ha semmiféle tallérsütő nincs otthon, hallottam már olyat is, hogy gofrisütőben készítette el valaki! Előtte kikenjük zsíradékkal a sütőt, és elkészítjük a tallérokat!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tallér, sajtos ropogós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben a sót elkeverjük, margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Reszelt sajtot, a tojást, tejfölt és a sütőport hozzáadjuk (meg lehet kóstolni, elegendő-e a só).
  3. Jól összedolgozzuk, és diónyi gombócokat formálunk belőlük.
  4. Tallérsütőben, kekszsütőben (kinek milyen eszköz áll rendelkezésére otthon) megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 24 527
elküldve: 7
receptkönyvben: 265
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hidewatch
hidewatch Wed, 2016-01-20 11:51

SIKER!!!
Az előző hozzászólásom után változtattam pár dolgon, újra megpróbáltam, és tökéletes lett!

A lényeg:
Vajjal kend ki a gázos sütőt, és zárt állapotban forrósítsd fel annyira, hogy sisteregjen benne a vaj (ezt szinte látni is lehet, ahogy kinyitod, hogy ilyen kis zsírbuborékocskák képződnek). A közepes átmérőjű gázfejet használd, és a legnagyobb lángon. Tegyél bele annyi tésztát, hogy semmiképpen se lógjon ki oldalt amikor összenyomod, és nyomd össze teljes erőből, amennyire csak fizikailag lehetséges. Az első oldal sütésénél mindenképpen figyelj arra, hogy össze legyen szorítva. Az első oldalt kb 45 másodpercig, a másodikat kb 20-25 másodpercig sütöttem, és így nagyon finom lett, teljesen ropogós, még másnap is! Köszi a receptet!

(Én először olajjal kentem ki a sütőt, és az nem működött, teljesen beleragadt a sütőbe a cucc + tényleg nagy lángon kell csinálni, először nem mertem alápörkölni :D)

hidewatch
hidewatch Tue, 2016-01-19 20:24

Szia! Nekem, miután megsült, nem jött ki a sütőből, gyakorlatilag "szilánkosra" törve, kikaparva tudtam kiszedni, pedig be is olajoztam a kézi gázos sütőmet. Mit rontottam el? Mennyire kell összenyomni a sütőt? Egyébként a kipiszkált darabok isteniek voltak, olyan jó lenne, ha sikerülne!

Dorka1204
Dorka1204 Sun, 2014-02-23 08:53

Sziasztok ! nekem az lenne a bajom, hogy miután kisült a tészta nem ropog meg semmi hanem csak nyúlik málik. A sütőpor lehet a gond vagy túl lágy lenne a tészta ?

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2014-02-24 11:34

Szia! Miután összedolgoztad a tésztát (még nyersen), milyen az állaga? Könnyen tudsz gombócokat formázni belőle? Lehet még liszt hiányozhat belőle, elsőre erre tudok gondolni..

czihatildi
czihatildi Sat, 2013-09-07 05:48

Szia! Már én is jártam úgy, hogy le ragadt a tészta, de ha meg várom,hogy nagyon forró legyen a sütő akkor nem ragad le a tészta,
egy próbát megér.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2013-09-08 08:46

Így van! Én pl. a gofri sütésnél is ugyanígy szoktam járni, meg kell várnom, hogy nagyon forró legyen a sütő és utána minden rendben lesz a sütéssel!

akkaja
akkaja Wed, 2013-01-02 22:03

Teli találat a fiaimnál! 2 napon belül a harmadik adagot sütöm... a férjem is hordja be a munkahelyére nasizni... Köszi

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2013-01-05 18:21

Kapós lett akkor, tényleg! De ezzel mindig így lesz.. bármikor sütöd, nem fog maradni belőle, ezt már én is észrevettem! Bárhová vittem, szépen lassan elfogyott... :D

akkaja
akkaja Wed, 2013-04-03 12:38

Január óta minden harmadik napon sütnöm kell! Imádjuk! Az utolsó alkalommal csak füstölt sajt volt itthon... Nagyon finom lett úgy is! :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2013-04-04 19:01

Hűha, az igen! Nem semmi - füstölt sajttal még nem is próbáltam! :)) Jó étvágyat hozzá! ;)

Anyosz
Anyosz Fri, 2012-12-14 22:42

Kedves Kyngu!
Nekem egy békebeli orosz elektromos ostyasütőm van, amit ma ki akartam próbálni a recepted alapján, a fele mennyiségből. Sajnos nem sikerült, mert leragadt. Tettem hozzá még margarint, úgy is leragadt és beolajoztam a sütőt akkor is. Tudnál esetleg tanácsot adni?

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2012-12-15 12:41

Szia! Hmm, ez nem jó hír, pedig garantálhatom, hogy nem szabadott volna odaragadnia! Mi mindig ezekkel a mennyiségekkel "dolgozunk". A sütőt csak a legelső tallérok sütésénél vajazzuk ki jobban, mert utána már nem is kell. Mint említettem, a mi masinánk nem elektromos, hanem nekem kell mozgatnom a gázon, hogy alul - felül is melegedjen, kb. fél perc alatt sül meg egy tallér.
Ahogy írtad, én a gofrikkal járok így, h egyik sütésnél odaragad (de úgy hogy alig bírom utána lekaparni) máskor viszont nagyon jól sikerül. Tanácsoltak nekem olyat, hogy arra is figyeljek milyen margarin vagy milyen liszt kerüljön bele a sütimbe - ez esetben a tallérba! Margarint mindig Ramát használunk, lisztből pedig búzalisztet. Sajnálom, hogy odaragadt, de ezeket tudnám tanácsolni... megkérdezem majd anyumat is, hátha ő többet tudna segíteni... :)

orshyka
orshyka Tue, 2011-12-20 18:43

Sziasztok!

En kb jo egy eve a Vateran rendeltem!Aki szeretne sutot venni keressen ra a Vateran.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2011-12-21 18:46

Szia! Nahát, ott már tényleg minden megtalálható! :) Köszi az infót!! :)

Tévésámán
Tévésámán Tue, 2011-10-11 19:34

Erre én is kíváncsi lennék... Már régóta szeretnék "otthonsütött" tallérokat készíteni

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2011-10-12 09:36

Szia! Nekünk az a nagyon régi gázon melegíthető fajta van, de én úgy tudom, h ilyet pl. piacon lehet a leghamarabb kapni! Vagy esetleg meg kell nézni, ahol különböző edényeket lehet vásárolni. Pl. Kika-ban, konyhafelszereléses üzletekben...

746