Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti recept

Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti
Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi sajtos tallért minden egyes ünnepre szoktunk sütni + amikor nagyobb összejövetelre is készülünk, mert szinte ez a legkelendőbb. Meghozza az étvágyat is! :D Kicsit sok idő, mire mind megsül, de érdemes vele elszórakozni! :)

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Ha semmiféle tallérsütő nincs otthon, hallottam már olyat is, hogy gofrisütőben készítette el valaki! Előtte kikenjük zsíradékkal a sütőt, és elkészítjük a tallérokat!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tallér, sajtos ropogós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben a sót elkeverjük, margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Reszelt sajtot, a tojást, tejfölt és a sütőport hozzáadjuk (meg lehet kóstolni, elegendő-e a só).
  3. Jól összedolgozzuk, és diónyi gombócokat formálunk belőlük.
  4. Tallérsütőben, kekszsütőben (kinek milyen eszköz áll rendelkezésére otthon) megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 980
elküldve: 3
receptkönyben: 219
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (17)

Dorka1204
Dorka1204v, 2014-02-23 09:53

Sziasztok ! nekem az lenne a bajom, hogy miután kisült a tészta nem ropog meg semmi hanem csak nyúlik málik. A sütőpor lehet a gond vagy túl lágy lenne a tészta ?

Kyngu
Kynguh, 2014-02-24 12:34

Szia! Miután összedolgoztad a tésztát (még nyersen), milyen az állaga? Könnyen tudsz gombócokat formázni belőle? Lehet még liszt hiányozhat belőle, elsőre erre tudok gondolni..

czihatildi
czihatildiszo, 2013-09-07 06:48

Szia! Már én is jártam úgy, hogy le ragadt a tészta, de ha meg várom,hogy nagyon forró legyen a sütő akkor nem ragad le a tészta,
egy próbát megér.

Kyngu
Kynguv, 2013-09-08 09:46

Így van! Én pl. a gofri sütésnél is ugyanígy szoktam járni, meg kell várnom, hogy nagyon forró legyen a sütő és utána minden rendben lesz a sütéssel!

akkaja
akkajasze, 2013-01-02 23:03

Teli találat a fiaimnál! 2 napon belül a harmadik adagot sütöm... a férjem is hordja be a munkahelyére nasizni... Köszi

Kyngu
Kynguszo, 2013-01-05 19:21

Kapós lett akkor, tényleg! De ezzel mindig így lesz.. bármikor sütöd, nem fog maradni belőle, ezt már én is észrevettem! Bárhová vittem, szépen lassan elfogyott... :D

akkaja
akkajasze, 2013-04-03 13:38

Január óta minden harmadik napon sütnöm kell! Imádjuk! Az utolsó alkalommal csak füstölt sajt volt itthon... Nagyon finom lett úgy is! :)

Kyngu
Kyngucs, 2013-04-04 20:01

Hűha, az igen! Nem semmi - füstölt sajttal még nem is próbáltam! :)) Jó étvágyat hozzá! ;)

Anyosz
Anyoszp, 2012-12-14 23:42

Kedves Kyngu!
Nekem egy békebeli orosz elektromos ostyasütőm van, amit ma ki akartam próbálni a recepted alapján, a fele mennyiségből. Sajnos nem sikerült, mert leragadt. Tettem hozzá még margarint, úgy is leragadt és beolajoztam a sütőt akkor is. Tudnál esetleg tanácsot adni?

Kyngu
Kynguszo, 2012-12-15 13:41

Szia! Hmm, ez nem jó hír, pedig garantálhatom, hogy nem szabadott volna odaragadnia! Mi mindig ezekkel a mennyiségekkel "dolgozunk". A sütőt csak a legelső tallérok sütésénél vajazzuk ki jobban, mert utána már nem is kell. Mint említettem, a mi masinánk nem elektromos, hanem nekem kell mozgatnom a gázon, hogy alul - felül is melegedjen, kb. fél perc alatt sül meg egy tallér.
Ahogy írtad, én a gofrikkal járok így, h egyik sütésnél odaragad (de úgy hogy alig bírom utána lekaparni) máskor viszont nagyon jól sikerül. Tanácsoltak nekem olyat, hogy arra is figyeljek milyen margarin vagy milyen liszt kerüljön bele a sütimbe - ez esetben a tallérba! Margarint mindig Ramát használunk, lisztből pedig búzalisztet. Sajnálom, hogy odaragadt, de ezeket tudnám tanácsolni... megkérdezem majd anyumat is, hátha ő többet tudna segíteni... :)

orshyka
orshykak, 2011-12-20 19:43

Sziasztok!

En kb jo egy eve a Vateran rendeltem!Aki szeretne sutot venni keressen ra a Vateran.

Kyngu
Kyngusze, 2011-12-21 19:46

Szia! Nahát, ott már tényleg minden megtalálható! :) Köszi az infót!! :)

Tévésámán
Tévésámánk, 2011-10-11 20:34

Erre én is kíváncsi lennék... Már régóta szeretnék "otthonsütött" tallérokat készíteni

Kyngu
Kyngusze, 2011-10-12 10:36

Szia! Nekünk az a nagyon régi gázon melegíthető fajta van, de én úgy tudom, h ilyet pl. piacon lehet a leghamarabb kapni! Vagy esetleg meg kell nézni, ahol különböző edényeket lehet vásárolni. Pl. Kika-ban, konyhafelszereléses üzletekben...

Legfrissebb cikkek

Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.
Burger Bisztró - biztos alapokon
Burger Bisztró - biztos alapokon
Néhány hónapja nyitott a burgerező a Jászai közelében – az alap, azaz a hús kiváló, de bőven van még mit csiszolni.
751