Árpapehely

Árpapehely

Leírás

Az árpa gőzölt, majd laposra préselt, hengerelt, élelmi rostokban gazdag magja. Joghurttal, kefírrel keverve tökéletes reggelizőpehely. A zabpehelyhez hasonlóan kekszek, sütemények tésztájához is adhatjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, konyhaszekrényben.

100g Árpapehely

fehérjetartalom

10.5 g

zsírtartalom

1.311 g

szénhidráttartalom

74.52 g

víztartalom

12.11 g

gramm Árpapehely?

Top ásványi anyagok

Foszfor

296 mg

Magnézium

96 mg

Kalcium

32 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.396 g

Kolin

37.8 mg

Niacin - B3 vitamin

6.269 mg

E vitamin

0.57 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.335 g

egyszeresen telített zsírsav

0.205 g

többszörösen telített zsírsav

0.771 g

ásványi anyagok

Kalcium

32 mg

Vas

2.68 mg

Magnézium

96 mg

Foszfor

296 mg

Nátrium

4 mg

Cink

2 mg

Réz

0.343 mg

Mangán

1.034 mg

Szelén

37.7 µg

szénhidrát

rost

10.1 g

cukor

0.8 g

víz

12.11 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.37 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.114 mg

Niacin - B3 vitamin

6.269 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.145 mg

Folát

8 µg

Kolin

37.8 mg

Lutein+zeaxantin

160 µg

E vitamin

0.57 mg

K vitamin

2.2 µg

B6 vitamin

0.396 g

8 találat

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek