r
Nosalty Logó

Rebarbarás kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Rebarbarás kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 3710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tegyük a lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd szeleteljük rá a jéghideg vajat. Gyors mozdulattal a kezünkkel morzsoljuk össze. Vigyázzunk, a kéz melegétől ne olvadjon fel a vaj!
  2. Öntsünk rá 5-6 evőkanálnyi hideg vizet, majd gyúrjuk össze. Nem baj, ha a tésztában maradnak kisebb vajdarabkák, mert ettől lesz omlós és ropogós a tészta. Tegyük egy kistányérra, majd tegyük be a hűtőbe fél órára.
  3. Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket.

Töltelékhez

  1. Vágjuk másfél centis darabokra a rebarbaraszárat, nem szükséges a külső héját lehúzni, majd öntsük egy nagy serpenyőbe. Szórjuk rá a cukrot, tegyük hozzá a félbevágott vanília babot, majd állandó keverés mellett pároljuk addig, míg szaftos lesz. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
  2. Nyújtsuk ki liszttel meghintett deszkán 3 mm vastagságúra az omlós tésztát, majd széles szájú bögrével vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Béleljünk ki a kiszúrt tésztákkal vajjal kikent muffin sütőformákat, majd töltsük meg a megpárolt rebarbarával. A tészta széleit kissé csipkedjük össze, szórjunk rá darált diót, majd tegyük előmelegített sütőbe.
  3. 150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.
  4. A még meleg sütemény tetejére kanalazhatunk vaníliafagylaltot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1499
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás kosárka
Zsuzsamama56 321 recept

Érdemes a kertünkbe ültetni egy-egy tő rebarbarát, egész évben meghálálja a gondoskodást, és élvezhetjük termését. Ha piacon vásárolunk belőle, győződjünk meg a frissességéről. Ha a szárai élénk színűek, és harsogósan ropogósak, biztosak lehetünk, hogy friss portékával állunk szemben. Otthon tárolhatjuk a hűtőszekrényben, de érdemes betenni egy nejlonzacskóba, hogy ne fonnyadjon meg, viszont pár nap múlva használjuk fel. A rebarbara szárait a szakácskönyvek szerint meg kell tisztítani, én nem szoktam, és nem is tanácsolom. Pár perc párolás vagy sütés után szinte teljesen krémessé puhul.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek