r
Nosalty Logó

Ratatouille Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Ratatouille Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    3446 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    3063 micro
Összesen 367 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    829 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    765 micro
  • β-karotin
    6893 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    6125 micro
Összesen 732 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    921 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A paprikákat kettévágjuk, a magokat kivágjuk, mossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt, mossuk, a végeit levágjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A paradicsomokat 1-2 percre forró vízbe tesszük, hideg vízzel lemossuk, a héjukat lehúzzuk, a magos belsejét kivágjuk. A paradicsomokat falatnyi darabokra vágjuk. A kivágott paradicsombelsőt botmixerrel pürésítjük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük, hozzáadjuk a paprikadarabokat, és további 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a cukkini- és a padlizsándarabokat, és további 1-2 percig dinszteljük, majd a pürésített paradicsombelsőt is hozzáadjuk, és lefedve kb. 15 percig dinszteljük. Sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük.
  4. A paradicsomdarabokat óvatosan dinsztelt zöldséghez keverjük, és 1-2 percig melegítjük. Ha szükséges, utána ízesítünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 877
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 10.

Receptkategóriák

A ratatouille egy hagyományos francia egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek