Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelkáposzta 4. - több húsos

Rakott kelkáposzta 4. - több húsos
Rakott kelkáposzta 4. - több húsos
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiaméknak káposztaféléket kellett bevinni környezetórára. Ebből a célból vettem egy buci kelkáposztát. Nem gondoltam, hogy haza is hozza, így meglepetésemben gyorsan vettem mellé egy másik bucit, és elkészült a rakott kel.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk.
  2. Beletesszük a kétféle darálthúst, a füstölthúst, és megpirítjuk. Egy csapott evőkanál pirospaprikát elkeverünk benne.
  3. A rizst  sós vízben megfőzzük.
  4. A kelkáposztákat félbevágjuk, jól megmossuk, és a leveskockából készített "levesben" puhára főzzük. Ha kész, a vízből kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és leveleire szedjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, és a kelkáposzta felét elhelyezzük az alján.
  6. A rizst belekeverjük a darálthúsba, sózzuk, borsozzuk, és a káposztán egyenletesen elterítjük.
  7. A kel másik felével letakarjuk. Erre tesszük a tejfölt, majd a reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 94
össznézettség: 120 908
elküldve: 16
receptkönyvben: 884
elkészítve: 44/60
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

több húsos rakott kel, rakott kel sertésből és szárnyasból

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-06-28 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.06.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

firstlady
firstlady Fri, 2015-11-20 15:42

Szeretek újítani, és a rakott kelt is kismillió változatban kipróbáltam már. De számomra ez a nyerő, nekem ez a "hagyományos" rakott kel. Semmi faxni, egyszerű, de nagyszerű, otthonos ízek. :)

fancsika
fancsika Sat, 2013-03-23 14:16

Nálunk ez még nagymamám idejében is "nemzeti étel" volt, minden második hétvégén. Én viszont úgy készítem, hogy pörköltöt csinálok és azt darálom le, sokkal izletesebb, szaftosabb lesz az étel.A majoranna is döntő benne.

bruercsi
bruercsi Sat, 2013-03-23 14:08

Jaj, de jól hangzik!! Nyami! :) Én még szoktam a kelkáposztához egy kis krumplit (felkockázva) főzni. Viszont a füstölt szalonna ebbe a kajába, újdonság számomra, ki fogom próbálni! :)

kismacska
kismacska Tue, 2012-01-17 14:22

Nálam ez megunhatatlan étel :) Ma is megcsináltam :D Isteni :D

606
kelkáposzta 2 db
leveskocka 3 db
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 1 ek
darált sertéshús 30 dkg
darált pulykahús 30 dkg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
rizs 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
sajt 15 dkg