Pumpkin pie recept

Pumpkin pie
Pumpkin pie
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit ősziesítettük a jól bevált mascarponekrémet. Tavasszal eperrel, málnával, nyáron áfonyával szoktuk ízesíteni.

hozzávalók / 6 adag

Sütőtök sütése

Kekszes alap elkészítése

Krém

Díszítés

ajánlat

Finom, őszi sütemény egy meleg Pumpkin Spice latte mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pumpcarpone pie
Szólj hozzá!

elkészítés

Sütőtök sütése

  1. A sütőtököt nagyobb darabokra felvágjuk, és fahéjas cukorral meghintjük majd a sütőben puhára sütjük.
  2. Ha kihűlt, robotgéppel pépesítjük.

Kekszes alap elkészítése

  1. A kekszet morzsára törjük, az enyhén megpirított dióval és 1 kanál chaimaggal elkeverjük, és a vajjal összeállítjuk.
  2. A pitesütő-formába egyenletesen elterítjük.
  3. Sütőben elősütjük 180 fokon kb. 8 percig. (Épp csak, hogy összesüljön.)

Krém kikeverése

  1. A mascarponekrémet a sütőtökpürével, cukorral, tojással és vanília aromával habosra keverjük robotgép segítségével.
  2. Fahéjjal ízesítjük.
  3. Az elősütött kekszes alapra ráterítjük, és sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Addig, amíg a teteje kissé bebarnul és megszilárdul.
  4. Sütés után a formában hagyva hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy a krém megdermedjen.

Díszítés

  1. Tejszínhabbal és enyhén pirított dióval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Torontáli Erika

Mióta szakács: 2016.10.23.
1 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szegedihajnal
szegedihajnal v, 2016-11-13 15:12

Kedves Erika!
Elkészítettem a pitét, de az alap nekem egyáltalán nem állt sajnos össze és túl sok is lett. Nem lehet, hogy kevesebb keksz kéne az alapba? Vagy szerinted mi lehetett a probléma? A krém egyébként nagyon finom lett! :)

904