Pizzás csiga 6. - fűszeres recept

Pizzás csiga 6. - fűszeres
Pizzás csiga 6. - fűszeres
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki szereti!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 2 ek ketchup (a megkenéshez)
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint (az ízéért)
  • 10 dkg bacon (vagy bármilyen feltét füstölt-főtt tarjakockák, sonkacsíkok, kukorica, ananász, gomba)
  • 10 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Érdemes kétszeres adaggal dolgozni, mert BIZTOS, hogy elfogy:).

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás csiga - szabad töltés, ketchupos-fűszeres kelt csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához: 3 dl meleg vízbe tegyük az élesztőt, keverjük el, a lisztet vegyitsük el a sóval és cukorral, majd öntsük hozzá az élesztős vizet.
  2. Gyúrjuk össze, ha kell felönthetjük egy kis vízzel.
  3. Kelesszük kb. 40 percet.
  4. Nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, kenjük meg a ketchuppal az egyik részét, ne teljesen, hogy össze tudjuk majd ragasztani.
  5. Szórjuk meg a fűszerekkel, és tegyük rá a feltétet, majd bőven a sajtot.
  6. Kb. 1,5-2 cm vastag csigákat vágjunk, lisztes, vajas tepsibe fektessük, és megsütjük (tűpróba).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 412
elküldve: 2
receptkönyvben: 209
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Pechula Alexa

Mióta szakács: 2010.08.22.
22 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759