Pirított spárga és rókagomba gnocchival recept

Pirított spárga és rókagomba gnocchival
Pirított spárga és rókagomba gnocchival
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészíthető egyszerű, de csodás étel.

hozzávalók / 2 adag

  • fél csokor zöldspárga
  • 30 dkg rókagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g gnocchi
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • fél csokor kapor
  • bors

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges gnocchi, gombás gnocchi, krumplinudli zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított spárga csúcsait levágjuk, a szárát 2-3 részre vágjuk.
  2. Felforrósítjuk az olajat a vajjal, és hirtelen megsütjük benne a spárga szárát és a gombát. Félidőben beletesszük a spárga csúcsait is. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük a sütés elején. Kiszedjük, melegen tartjuk.
  3. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a főtt gnocchit a kaporral, majd összesütjük a spárgával.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 932
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-06-18 18:21

Én is...lassan gombamérgezést kapunk, annyit ettünk mostanában. Eddig elég esős volt az idő, tele volt a piac mindenféle gombával, és egyszer kedves fiúm szedett is pár óriás őzlábgombát itt a Budai hegyekben :)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-06-20 00:11

Ez érdekes, mert az elmúlt 10 napban mi is rengeteg gombát ettünk! Óriás őzlábgomba....csak MO- on láttam; mi is szedtük annak idején és rántottuk. Ha sok volt a gomba, akkor gombamártással öntöttük le! En a gombát nem tudom megunni :)))

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-06-20 17:02

Én sem :) gyakran azzal is meggyanúsítanak, hogy tuti pár bolondgombát is benyomok déltájt...

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-06-21 00:25

Ez egyszerűen csak jo energiát es színes karaktert jelent :)))
Tegnap megint jól bevásároltam gombából...akcióba dobták (az egyébként méregdrága) friss shiitake gombát ...meg volt egy kis doboz portobello is ( nagyobb, barna héjú)... Én még a halhoz is azt ettem, párolva; csak só-borssal....maréknyi friss bébi-spenóttal megdobtam a végén....mennyei ízek voltak!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-06-24 19:07

Hú, ez jól hangzik! Mostanában itt is látok sokszor friss shiitake gombát, meg egy csomó egyéb, eddig ritka fajtát. Divatos lett most a gombatermesztés, amit egyáltalán nem bánok :) Sokan fintorognak, hogy milyen dolog gombát pincékben termeszteni, de hát a többi zöldség is termesztett, amit a piacon vehet az ember, nem az erdőben szedjük a paradicsomot... Attól még lehet jó, ha jó talajon, és jó körülmények között termesztik, nemde?

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-06-25 08:38

DE, persze!!! Jot nevettem; a Te eszed az jo csavaros!!!! NAGYON KREATIV! Remelem valami muvesz helyen dolgozol? T:)))

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-07-02 02:54

Az jó....nagyon jó, ha ki tudjuk fejezni a művészi hajlamainkat, kreativitásunkat :) kellemes nyarat, T:)