Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pataki tálban sült brokkoli füstösen

Pataki tálban sült brokkoli füstösen
Pataki tálban sült brokkoli füstösen
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az agyagtálban mindig ünnepélyes ételeket készítünk, ám ez alkalommal egy hétköznapinak tűnő, tepsis brokkolit sütöttem benne, mely a parenyica sajttól és a lila hagymától egészen kemencés-füstös jelleget kapott. Gyors és egyszerű recept, mégis különleges és ízletes lakoma sikerült belőle!

hozzávalók / 6 adag

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bő, sós vízben megfőzzük a brokkolit, hogy még épp roppanós maradjon. A Pataki tálat beáztatjuk langyos vízbe.
  2. Amíg fő a brokkoli, elkészítjük a sajtos besamelmártást. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és állandó keverés közben besűrítjük. Belekanalazzuk a tejfölt, simára keverjük, és beleütjük a tojásokat. Mikor elértük a sűrű szósz állagot, hozzákeverjük apránként a lereszelt parenyica sajtot.
  3. A megfőtt brokkolit leszűrjük, és az agyagtálba szedjük. Leöntjük a sajtszósszal. Az apróra vágott lila hagymával megszórjuk, és enyhén átforgatjuk az edényben.
  4. A vékony szeletekre vágott paradicsommal befedjük, és a maradék sajtot ráreszeljük a tetejére. Betesszük a sütőbe, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 37x25x15 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 755
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mohókus

Mióta szakács: 2018.01.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült brokkoli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

403
brokkoli 1.5 kg
vaj 3 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 4 dl
tejföl 4 dl
szerecsendió 1 csipet
1 csipet
fehér bors 1 késhegynyi
parenyica sajt 220 g
lila hagyma 1 közepes db
tojás 2 db
paradicsom 1 közepes db
parenyica sajt 110 g