Palak paneer - indiai spenótos tejsajt recept

Palak paneer - indiai spenótos tejsajt
Palak paneer - indiai spenótos tejsajt
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemeztem a paneer sajt elkészítésével, nem csak azért mert nagyon egyszerű, hanem mert egyszer sikerült ennem egy étteremben és azóta szeretném reprodukálni.
A sajt elkészült, ehhez méltó ételt is szerettem volna hozzá készíteni.
Nagyon könnyű, finom, fűszeres fogás, a sajt külön élmény a tetején.

hozzávalók / 2 adag

  • 200 g paneer sajt
  • 400 g spenót (fagyasztott is jó)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 tk gyömbér (aprított)
  • 1 tk chili (vagy egy 2 cm-es apróra vágott chilipaprika)
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál koriander (őrölt)
  • 0.5 tk kurkuma
  • 2 ek zsíros joghurt
  • 1 kis db paradicsom

ajánlat

pH besorolás: enyhén lúgosít

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos indiai sajt, indiai tejsajt spenótos öntettel, fűszeres indiai egytál
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát olajon lassan barnára pirítjuk. Mehet rá a gyömbér és a chili. Kis lángon dolgozzunk, hogy a fűszerek ne égjenek meg. 1-2 perc után mehet a garam maszala és az őrölt koriander. Utolsónak adjuk a kurkumát és vegyük le a tűzről.
  2. A spenótot pürésítsük bormixerrel és öntsük a hagymás alaphoz. Tegyük vissza főni. (Én a leveleket most egyben hagytam, gondoltam szebb lesz, de legközelebb maradok a pürénél. Jobb úgy.)
  3. Kevergetve főzzük 5-10 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.
  4. Ezen a ponton kétféleképpen készíthetjük az ételt. Vannak, akik veleforgatják a szószba a sajtot és tovább főzik kb. 10 percig. Ha ehhez van kedvünk, tegyük ezt.
  5. A másik eljárás szerint, zárjuk el a lángot a spenót alatt, ez már kész.
  6. Vágjuk a sajtot kedvünk szerint kockára és teflonserpenyőben olaj nélkül néhány oldalát pirítsuk aranyszínű ropogósra.
  7. Szedjük tányérokba a szószt, tegyük rá a sajtot és csapátival vagy bármiylen kenyérfélével tálaljuk. Rizzsel is nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 394
elküldve: 4
receptkönyvben: 230
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563