r
Nosalty Logó

Nigellás-füstölt paprikás rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Nigellás-füstölt paprikás rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    2855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálban elkeverjük a füstölt paprikával és a sóval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott margarint és alaposan elmorzsoljuk. A tálba tesszük a citrom levét és a tejfölt, majd egynemű tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
  2. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és rudakat vágunk belőle.
  4. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük. Megkenjük őket a tejjel elkevert tojással és megszórjuk nigellamaggal.
  5. 180 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük a nigellás-füstölt paprikás rudakat. Süteményes dobozban tárolva hetekig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2536
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigellás-füstölt paprikás rudak
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Olyan szerencsés vagyok, hogy életben tudhatom a dédanyám testvérét, Rózsi nénit, akivel sok éve átbeszéljük a sütési praktikákat. Tavaly karácsonykor egy nagyon finom sajtos rúddal ajándékozott meg, ami rögtön a kedvencemmé vált. Ennek a receptje érkezik most egy kis csavarral. Rózsi néni ebből a tésztából alapvetően a krémes lapjait készíti, de tökéletesen működik sajtos rúdként is. A rudakat most füstölt paprikával ízesítettem és nigella maggal szórtam meg. Ha nem ismeritek a nigella magot (fekete kömény), ez egy a köményhez hasonló fűszernövény, amit az indiai és közel-keleti konyhák használnak leginkább. Ez és a füstölt paprika kiváló ízt adnak a ropogós rudaknak. Természetesen ezek nélkül is működnek a rudak, sajtot vagy szezámmagot is szórhatunk rájuk. Feltétlenül javaslom az elkészítésüket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek