r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas - almás rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mogyoróvajas - almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2604.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. A cukrot edénybe tesszük, karamellizáljuk, vagyis addig olvasztjuk, míg aranybarna színe nem lesz.
  3. Az almát és a fahéjat hozzátesszük, kevés vizet aláöntve megpároljuk. A vége felé annyi zsemlemorzsát rakunk bele, hogy ne legyen folyós. Hozzátesszük a mogyoróvajat, és elkeverjük. Langyosra hűtjük.
  4. A leveles tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. (Nem baj, ha jó sok a töltelék.) A tésztát a hosszabik oldalánál feltekerjük.
  5. A tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta piros, hólyagos lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2966
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás rétest csináltam, és eszembe jutott, hogy van a polcon egy régebbi mogyoróvaj, amit még nem használtam fel semmire, csak megvettem. Úgy gondoltam, nem rontom el vele az almát, ha hozzáteszem. És tényleg finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk