Meggyes piskóta recept

Kalória?
Meggyes piskóta
Meggyes piskóta
receptkönyvben hozzászólások (71)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szuperegyszerűség jegyében készült ez a meggyes piskóta. Persze, akkor lenne az igazi, ha már nyár lenne és a meggymagozástól piros kezekkel majszolhatnánk a süteményt...


hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piskóta meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
  2. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.
  3. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
  5. 160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).

 


  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 238 438
elküldve: 50
receptkönyben: 1 964
elkészítve: 77/138
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (71)

agyi
agyi szo, 2014-08-02 13:00

valaki írta itt hogy a 6 tojásosnak felel meg a recept, és igaza van, sok piskóta receptet ismerek, és jól szoktak sikerülni, de azt hiszem ez az amit nem lehet felülmúlni, azt hiszem a tojás sárga összedolgozása a legfontosabb köszönöm a receptet, tényleg jó, és profi!

Atyesz
Atyesz v, 2014-07-27 19:48

Nagyon jó ez a recept! Most csináltam meg 25 perc kellett a sütéshez.
Tokeletes piskota es elsore. Felesegem probalt lebeszelni a piskotarol , mondvan hogy nehez jo piskotat csinalni de ez tokeletes lett.
Köszi a receptet!

Noncsi_
Noncsi_ sze, 2014-07-02 12:00

Ez a recept tökéletes, köszönet érte! A legfinomabb meggyes piskóta készült ez alapján. Most sütöm másodjára, de okulva az előzőből, most már dupla adag készül :)

M.Viki
M.Viki szo, 2013-12-28 01:16

Nagyon finom volt, tegnap párommal megcsináltuk. Jó a tésztája, nem ment le az aljára a meggy. Annyi volt csak hogy az alja kicsit sötétebb lett, de megoldottuk, levágtuk. Nekünk is 10/10 /1 óra alatt ketten megettük :) /

ebba
ebba / ebba v, 2013-09-01 15:32

Most sül a sütőben!!! rögtön 1.5 adagot készítettem váztepsiben. Nagyon várjuk, hogy megkóstoljuk.

sonce85
Sonce / sonce85 sze, 2013-07-17 13:27

Megsütöttem, raktam bele csokidarabokat, és nagyon finom lett!!!
Egyszerű,könnyű és olcsó ,-)

Köszi Petra!!

Hanganyu
Hanganyu szo, 2013-07-13 17:47

Az első sütireceptem, aminek anyum elkérte a receptjét tőlem :-) Én sárgabarackkal készítettem, nagyon fincsi volt! További jó főzőcskézést!

Filamér
Filamér cs, 2013-07-11 14:02

Épp csak a legfontosabb szó maradt ki :-) szóval sütés után SEM lapult le :-)

Filamér
Filamér cs, 2013-07-11 14:01

Nekem a piskóták sütés után mindig összemennek, ezt már törvényszerűségként kezelem... minden mindegy alapon megcsináltam hát. Halvány gőzöm nincs, hogy mit rontottam el, mert életem első olyan piskótáját sikerült megsütnöm, ami a sütés után lapult le! (áfonya és nagy szemű ribizli volt egyébként a töltet, de gondolom nem ez befolyásolta :-)
Magas maradt, habkönnyű, édeskés-savanykás, mennyei :-)

h3eniko
h3eniko sze, 2013-07-10 23:02

Szia Petra!
Annyira szeretem a meggyespiskotat es annyira megkivantatm az izet! Muszaj volt elkeszitenem a receptedet. :) A bokkeno csak az, hogy nalunk nem lehet meggyet kapni :(. Nem estem panikba, oszibarackkal helyettesitettem, de nem csalodtam! Maga a piskotateszta, frenetikusan finom!! Szerintem a legjobb amit eddig kostoltam!
Az oszibarackot kb meggy nagysagura daraboltam. Nem forgattam meg lisztbe oket, de nem is sullyedtek le az aljara. Fincsi lett! Barcsak meggyel is megcsinalhatnam... Hianyzott a savanykas iz belole.
(Aszalt meggyet lehet kapni, de nem tudom hogy azt hogy tegyem bele...)
Koszonom a receptet! Ajanlom mindenkinek!
Eniko

Axolotl
Csilla111 / Axolotl h, 2013-06-17 20:17

Kipróbáltam, nagyon finom! :-)
A nyers tészta pont olyan, mint a 6 tojásos piskóta, de z tojás-takarékosabb, és szerintem finomabb is. Köszönöm :-)

repaful
repaful p, 2013-02-22 17:12

Egyszerűen tökéletes a recepted-))) A Férj szerint habkönnyű a piskóta, így mindenkinek bizton merem ajánlhatni-) Tegnap sütöttem meg és egy süteményes tányérral azonnal bevágott-))

icus51
icus51 sze, 2013-01-30 17:25

Szia 1 kérdés fagyasztott gyümölcsöt lehet ehez a piskótához tenni?
Válaszod köszönöm

petra
Petra / petra cs, 2013-02-14 14:23

elnézést a megkésett válaszért:
igen, csak felolvadt állapotban, és a levét alaposan lecsepegtetve

Tkata72
Tkata72 szo, 2012-03-31 08:09

Végre, életemben először, sikerült a meggyes piskóta. A gyerekeim szerint "király" vagyok. :)))) Köszönöm neked, hogy ilyen népszerű lettem. :))

ZORICA
ZORICA v, 2012-01-29 12:11

Nagyon jól sikerült!Köszi,hogy megosztottad a receptet!

petra
Petra / petra sze, 2011-07-27 08:09

Kedes SzandraBo!
Nagyon örülök a sikerednek:-).
További jó sütés-főzést, hátha más is megízlik az anyósodnak a magyar konyhából!
Üdv
Petra

Vittoria19
Vittoria19 k, 2011-07-05 17:05

Életem első piskótája és legnagyobb meglepetésemre tökéletesre sikerült. :)
Mindig a te receptjeidet keresem elsőként, mert tudom, hogy ebben nem fogok csalódni és voilá újabb sikertörténet.
Tegnap sütöttem meg, pillanatok alatt elfogyott és ma megrendelt egy újabb adagot a család szóval neki is állok a sütésnek... :)
Köszi a sok szuper receptet!!!

RozsahegyiK
RozsahegyiK cs, 2011-06-30 10:36

Kedves Petra! Köszönjük szépen ezt az isteni piskóta receptet :) Tényleg nagyon finom volt!!! Egy kicsit növeltem az adagot, mert egy kicsit nagyobb volt a tepsim, de szuper lett, magas és finom! A párom azt mondta, hogy ezentúl csak ilyen piskótát süthetek! Köszi még egyszer!!!

Simon Magdolna
Simon Magdolna k, 2011-06-28 13:30

Szóval! Az elkészítés valóban közel 1 óra de ebbe talán már a mosatlan edények elmosása is benne van. A családom elfogyasztása az egész tepsi süteményhez kevesebb mint 1/2 óra volt. Vagyis nagyon finom és ízletes volt a sütemény!!! Köszike a receptet és csak ajánlani tudom mindenkinek!!! :) Én még praktikus kiegészítőknek tudom ajánlani az elkészítéséhez a különböző Tupperware termékeket! Nekem legalább is nagyon sokat segítettek!!!!!

Simon Magdolna
Simon Magdolna k, 2011-06-28 12:06

Én most fogok neki az elkészítéséhez, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre, hiszen többen is azt írtátok, hogy nagyon finom! A mi családunk elég nagy, igy mindig az étel elfogyasztásának gyorsaságán tudom lemérni,hogy vajon ízlett-e a családomnak!! A későbbiekben referálok,hogy mennyi idő kellett a családomnak az elfogyasztásához!!:::)))) Izgulok is egy kicsit!!!!

citeraslany
Klara 74 / citeraslany h, 2011-06-27 18:55

Ma este megsütöttem. Kitűnő a recept.!!!!! De a meggyből lehet rossz dolgot csinálni, főleg ilyen kitűnő piskóta tésztával...???

kinguska
kinguska cs, 2011-06-23 21:57

Csudajó recept!! Most próbáltam ki. Egyszerűen egy piskóta-álom!!!!!! Köszönöm! :)

cs.dorka
cs.dorka sze, 2011-06-22 13:01

Nemrég készült el, most kóstoltam, mennyei!!! Szépen feljött a piskóta, és egyáltalán nem süllyedt le a meggy. Kellett tényleg a fél óra, én félidőnél még egy nagyon picit lejjebb vettem a hőfokot.

petra
Petra / petra h, 2011-06-20 07:22

Lisztbe kell hempergetni előtte a meggyet, akkor nem süllyed le teljesen.

siminiki26
siminiki26 v, 2011-06-19 20:04

 Jól sikerült és finom is lett,csak lesüllyedt a meggy az aljára,ez mitől lehet?

Nixi
Nixi cs, 2011-06-02 11:43

Nagyon finom sütemény. Anyum meg is jegyezte, hogy jobb, mint amit ő szokott készíteni. Nagymamám pedig nem bírt betelni vele. Szerintem ő ette a legtöbbet belőle :)
Köszönet a receptért.

Kingacska
Kingacska k, 2011-03-15 13:17

Jajj nem gyözöm dícsérni ezt a receptet!! Mióta kiprobáltam mindig ezt a receptet használom akármilyen izesitéssel készítem : csoki, más gyümölcs, kakaó, sima. egyszerűen tökéletes.

gubó
Bloemcake / gubó cs, 2011-02-10 13:40

az enyém 17perc múlva kész... én meggy helyett áfonyát tettem bele , az volt itthon tonna szám a fagyasztóban, azért remélem nem rontottam el... nem vagyok egy nagy sütő"guru" de bizakodok.
az tuti, hogy ez a recept nagyon könnyű és még az olyan gyengébbek is el tudják készíteni mint jómagam :)

köszönöm !!!

Emoke Balazs
Bloemcake / Emoke Balazs sze, 2010-11-17 14:49

Na en most tettem be a sutobe :D Eletem elso sutije, kivancsi leszek... ami a legfontosabb, hogy a baratnomnek keszitem szulinapjara :D ( igen, tudom, szivas, ha nem lesz jo).
Egyebkent az Anglia-i meggy nem olyan finom mint az otthoni ( van mire fogjam, ha nem lesz finom) :D
Kellemes sutogetest, en elveztem :)

Amine
Flowerbomb / Amine cs, 2010-10-28 15:43

Szinte hihetetlen, de ma csináltam elöször meggyes piskótát. Ez a recept fantasztikus!
Nem dicsekedni akarok, de az enyém sokkal gusztább, mint a képen, kb. dupla magas és a meggyek sem süllyedtek le az aljára. Nem tudom, mi az oka, hogy az enyém ilyen szép lett?
Köszönöm Petra, imádom a receptjeidet!

nonoka70
nonoka70 v, 2010-08-15 13:46

Köszönjük a receptet, isteni lett! A tészta gyönyörű lett és omlós, és szép magas is lett!
Az egyetlen kérdésem az lenne, hogy biztos a tetejére kell rászórni a lisztbe forgatott meggyszemeket? Mert lisztes maradt a sütés végén is a süti tetején a meggy. Úgy nézett ki, mintha porcukros lett volna :)

inci.frank
inci.frank k, 2010-08-10 11:45

Isteni ez a süti!!!!!! Életem egyik legolcsóbb, legegyszerűbb recepteje lett! Most csinálom másodszor (kedd) szombaton sütöttem először! :))))) Egy bajom azért volt vele! Kevés! Pillanatok alatt elfogy, úgyhogy lesz olyan eset, mikor a dupláját fogom sütni! Ugyanannyi kristálycukorral készítettem mert nem volt itthon porcukor, így is tökéletes! Ja..... és 1 üveg beföttből mert meggyfám sincs! :( TÖKÉLETES! KÖSZÖNÖM!

Kingacska
Kingacska sze, 2010-07-28 06:15

Én is kiprobáltam!!!! És mit mondjak, nagyon nagyon finom lett!!!!
Köszönöm a tökéletes receptet. Ma fog elfogyni, de délutánra már megint tervbe van a sütése!!!

vadalma
vadalma cs, 2010-07-15 13:09

Megsütöttem, szép magas lett. És nagyon finom, pillanatok alatt elfogyott. Köszi a receptet!

Ibóka
Ibóka / Ibóka v, 2010-07-11 15:50

Nagyon jól néz ki. (Az enyém is, bár "ő" még a sütőben pihen, kb. két perce lett kész.)
Valamilyen indittatásból azt gondoltam, hogy kell bele vaj is, és kivettem vagy 5 dekát puhulni. Aztán mikor elolvastam és láttam, hogy nem is kell bele, már sajnáltam visszatenni, igy belekerült a tésztába, plusz ha már változtatunk, akkor irány bele egy kis kakaópor is. Fini lett igy is, bár még csak a szélét rágcsáltam le :)

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
299