r
Nosalty Logó

Mascarponés-szedres kosarak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Mascarponés-szedres kosarak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 3045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a leveles tésztát gyúrjuk be, és tegyük hűtőbe. (Használhatunk boltban kapható tésztát is, akkor azon nyomban, ha kivettük a hűtőből, használjuk fel!)
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt.
  3. Nyújtsuk ki a házi leveles tésztát kb. fél centis vastagságúra. Helyezzünk a tésztára egy kicsi felfújt készítő kerámia tálkát. Vágjunk köré egy-egy négyszöget. Ha elkészültünk a 4 db négyszög alakú tészta kivágásával, vegyük le a formát, és kenjük meg vajjal, szórjuk meg jól liszttel, és a fejjel lefordított formákra borítsuk rá a tészta darabokat úgy, hogy a sarkokat enyhén nyomjuk össze.
  4. Az így elkészült formákat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre a kosárkákat. A sütőből kivéve várjuk meg, ameddig kihűl a tészta, akkor a legegyszerűbb leszedni a formáról és az alakját is jobban megtartja.
  5. Miközben a tészta sül, keverjük össze a mascarponét mézzel és citromhéjjal.
  6. A kihűlt tésztakosarakat töltsük mascarponekrémmel, és szórjunk rájuk friss szedret. Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3558
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Ajánló

Bármilyen friss bogyós gyümölccsel elkészíthetjük a krémes kosárkákat. Sőt a bogyókat még citromléből, citromhéjból és cukorból készült sűrű bevonattal is elláthatjuk mielőtt a mascarponéra öntenénk őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában gyakran készítek leveles tésztából sós és édes sütiket, amikor időm engedi, akkor mindig saját kezűleg gyúrom a vajas leveles tésztát. Megéri, sokkal finomabb édesség készül belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek