Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maláj oldalas wokban elkészítve

Maláj oldalas wokban elkészítve
Maláj oldalas wokban elkészítve
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért választottam a mai ebédre ezt a receptet, mert kitűnő példa arra, hogy egy tipikus, magyaros alapanyagból mást is csinálhatunk, mint a hagyományos sült oldalas. Azért is szeretem, mert wokban lehet készíteni, ami az egyik kedvenc módszerem, annyira, hogy a mostani konyhánk tervezésénél már wok-égőt kértem a tűzhelyre. Persze nem azt a rakéta hajtóművet, amit mondjuk Kínában alkalmaznak a kifőzdékben, de azért elég tüzes. :-) Maga a hús kicsit ugyan időigényes, de mindenképpen megéri.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, de akár banángombóccal is ehetjük.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és a reszelt gyömbért egy kis forró mogyoróolajon - lehetőség szerint egy termetes wokban - az apróra vágott chilivel kicsit pirítgatjuk.
  2. Mielőtt teljesen lepirulna, hozzáadjuk az oldalasokat, és azokat megszórva egy kis barna cukorral, rákaramellizáljuk a húsra, ha ez kész, adunk hozzá balzsamecetet, valamint egy kis szójaszószt, és ha szükséges sózzuk is, bár ez rendszerint a szójaszósz miatt már nem szükséges.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, és facsarunk bele némi limelevet.
  4. Addig pároljuk fedő alatt, amíg az oldalas omlós nem lesz. Hústól, és mennyiségtől függően ez meghaladhatja akár az egy-másfél órát is.  Ha szükséges, közben pótoljuk alatta a vizet.
  5. Ha puha a hús, akkor hagyjuk, hogy szinte teljesen elfője a levét, és sűrű, sötét szószt kapjunk, és kész.
  6. A végén szórjuk meg friss korianderlevéllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 682
elküldve: 5
receptkönyvben: 337
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sáfránysárkány

Mióta szakács: 2009.07.10.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójaszószos-gyömbéres oldalas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-10-01 11:05

Tényleg időigényes, de megéri, mert finom és szaftos! Végre valamire elővehettem a wok serpenyőt! Köszi!

Chef Guevara
Chef Guevara Tue, 2012-09-11 14:18

hello,

én csak azt nem értem, hogy minek kéne wokban csinálni, ha utána felöntve tul.képpen főzzük. Csak azért, hogy nehezebben lehessen beletenni az oldalast? ;)

Hozzáteszem, 20 éve főzök kínai ételeket és igazi húzott valamint öntöttvas wokom is van - és mint neked - és tripla wokégős gázom, de itt ennek használatát nem látom indokoltnak. Szerintem egy jó, vastagtalpú, teflonos serpenyő megfelelőbb és az ízek abban is ugyanolyanok. ;)

Azért majd egyszer ezt is kipróbálom és arról is beszámolok.

Chef Guevara
www.deguszta.com

mása_baba
mása_baba Thu, 2011-11-10 11:13

Isteni lett!!!!én tejszines cukkinis répás körettel tálaltam...nagy sikere lett:)))köszönöm!!!

380
sertésoldalas 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
gyömbér 5 cm
fokhagyma 4 gerezd
balzsamecet 2 ek
chili 1 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
barna cukor 3 ek
szójaszósz 2 ek
0 ízlés szerint
mogyoróolaj 3 ek
koriander 1 csokor