Madártej ahogy Nerovedova készíti recept

Madártej ahogy Nerovedova készíti
Madártej ahogy Nerovedova készíti
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a madártejet. Azt hiszem, ezt édesapámtól örököltem, aki huszonévesen ezt az adagot egymaga megette. No közben párra leltem egy másik nasi mumus személyében. :) Ezt a finom hideg desszertet gyakran kell neki elkészítenem. Tudom, hogy senkinek nem újdonság a madártej receptje, de meg kellett osztanom ezt a receptet, amit Kati mama szakácskönyvéből lestem el anno.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej egyszerűn, tejes krém habgaluskával, habos krém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját a liszttel és 2 dl l tejjel simára keverjük (én szűrön még át szoktam passzírozni, hogy biztos csomómentes legyen). A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
  3. A tejet a cukorral és vanilin cukorral felrakjuk forrni. Ha felforrt, akkor egy evőkanállal kis habokat kanalazunk bele a tojáshabból (egyszerre keveset, hogy nőni tudjanak). Mindkét oldalának kb. fél perc kell.
  4. A habgaluskákat kiszedjük egy tálba, és ha mindegyikkel megvagyunk, akkor a tojássárgájával elkevert lisztet hozzáadjuk, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd óvatosan a habokra csorgatjuk (így a galuskák nem száradnak ki).
  5. Lehűtve tálaljuk (hűtőből kivéve a legfinomabb).
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 701
elküldve: 6
receptkönyvben: 201
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evamaria47
evamaria47 szo, 2012-06-23 13:53

Én liszt helyett évek óta vaníliás vagy tejszínízű pudingporral készítem.Próbáljátok ki,jobb mint liszttel,krémesebb és zamatosabb.Nálunk mazsola is kerül bele és nem öntöm le a habgaluskát,úgy szeretjük,ha "hófehéren úszkálnak a szép sárga tavon"....

335