Macaron SarahSparkle konyhájából recept

Macaron SarahSparkle konyhájából
Macaron SarahSparkle konyhájából
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor először megláttam egy képet a macaronokról, beleszerettem. Rengeteg receptet kipróbáltam, sokat csalódtam, de ez bizonyult a legjobbnak, kétszer sikerült jól elkészítenem, és mindkétszer ezzel a recepttel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáshab pogácsa, francia macaron, töltött macaron, macaron alaprecept
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először ledaráljuk a mandulát, majd a porcukorral együtt egy nagy tálba szitáljuk.
  2. Elkezdjük felverni az előtte két napig hűtőben pihentetett tojásfehérjéket, majd mikor már kezdett összeállni, hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük tovább, míg egészen kemény nem lesz.
  3. Ekkor hozzáadjuk az ételszínezéket, még egy kicsit verjük, és hozzáforgatjuk a mandulás-porcukros keverékhez. Óvatosan összeforgatjuk, majd megpróbáljuk kinyomni belőle a levegőt.
  4. Ezután nyomózsákba töltjük, sütőpapírra kinyomjuk őket, és hagyjuk megszáradni a tetejüket. Ez az időjárástól függ, mennyi ideig tart, én sokszor türelmetlen vagyok, és hajszárítóval szárítgatom a tetejüket.
  5. Ezután berakjuk az előmelegített, NEM légkeveréses, 160 fokos sütőbe, és kb 12 perc alatt megsütjük őket. És kész is, már csak a krém kell bele, de az abszolút tetszőleges, bármi lehet.:)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 29 958
elküldve: 9
receptkönyvben: 205
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

SarahSparkle

Mióta szakács: 2013.08.09.
5 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

morzsamorzsa
morzsamorzsa Wed, 2015-03-11 09:18

Kedves Sarah,
a recepted alapján csináltam életemben először macaront, afféle kihívásként, vajon sikerül-e? Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva, mégsem jött ki az ideális állag a kis tallérok kinyomásához, úgyhogy a maradék, még fel nem vert tojásfehérjét is hadrendbe állítottam és miután majdnem az összeset pluszban belekevertem, na akkor lett tökéleteshez közeli az állaga.
A levegőn való pihentetéssel nálam az aranyigazság az lett, hogy minél tovább, annál jobb. Az első tepsiben lévők, habár teljesen megszáradtak mielőtt sütőbe kerültek volna, mégis olyanok lettek, mint egy öregember nagyon ráncos bőre :( Aztán a második tepsi majdnem dupla annyit pihent, már sokkal szebb is lett, a harmadik pedig közel tökéletes :)
Egy szó, mint száz, köszönöm szépen a receptet, apróbb változtatásokkal, de legközelebb is ezt fogom előkapni, ha macaron sütésre adom a fejem. :)
Üdv, morzsa

428