r
Nosalty Logó

Lencsés töltött kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Lencsés töltött kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5376 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4143.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1691.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    5903 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    16129 micro
  • Lut-zea
    1380 micro
Összesen 2273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztaleveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 12 db egyforma méretű levelet, a vastag erezetet levágjuk. Egy kis fazékban vizet forralunk, abba őrölt köményt, majoránnát, sót teszünk és 1-2 percig előfőzzük, de csak annyira, hogy göngyölhető legyen a káposztalevél.
  2. Egy ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük az apró kockára vágott felaprított füstölt oldalast ( kb felét tettem ide), fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.
  3. Hozzáadjuk a húshoz ( én most ehhez adtam a húst), beletesszük a lencsét, a zabpelyhet, fűszerezzük csipetnyi szárított kaporral, petrezselyemzölddel, brassói fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Egy nagy méretű jénai tálat kivajazunk, a tál aljába rakunk néhány darab füstölt oldalast.
  4. Megtöltjük a káposztaleveleket és a tálban sorakoztatjuk őket. Tetejére paradicsomot és paprikát lehet karikázni. Felöntjük paradicsomlével, tejszínnel úgy, hogy legalább félig ellepje a töltelékeket, a jénai tetejét ráborítjuk és kb 1,5 órát a sütőben sütjük. ( aki szeretné, hogy megpiruljon az utolsó 15 percben vegye le a tálról a fedelet.). Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 428
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsés töltött kel
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek