A legegyszerűbb padlizsánkrém recept

A legegyszerűbb padlizsánkrém
A legegyszerűbb padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi úgy lett volna, ha nyílt láng fölött, rácson sütöttem volna meg a padlizsánt, de így is finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A padlizsánkrémhez keverhetünk egy nyers tojássárgáját, és ízesíthetjük egy kis citromlével is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szűrt padlizsánkrém, padlizsános szendvicskrém másképp
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.

  2. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

  3. A sütőből kivesszük, majd a padlizsán husát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.

  4. A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.

  5. A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.


  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 153
össznézettség: 428 735
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 030
elkészítve: 58/62
Facebookon megjelent: 2

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1863 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mytzee
Mytzee cs, 2016-04-21 22:25

Ki kell próbálnom így is, kíváncsivá tett, mert eddig még csak nyers hagymával készítettem. Biztos finom, hisz a dinsztelt hagyma csak jó lehet!

spenótostészta
spenótostészta szo, 2015-01-31 00:37

Ahány ház, annyi szokás, de nem kell a hagymát dinsztelni, nyersen jó, és nem kell bele sok sem. És a citromlé elengedhetetlen bele.

smudlaagi54
smudlaagi54 h, 2014-08-04 21:06

Én csak fokhagymával,sóval,és majonézzel szoktam ízesíteni.Imádom pirítóssal.

albaildiko
Bihari Ildikó / albaildiko p, 2014-08-01 20:52

Sziasztok!

Nem akarok kötekedni, de a hagymát nem kell megdinsztelni finomabb ha nyersen teszed bele. Ha héjastól egészbe sütöd meg gázlángon vagy grillen még finomabb , azért kell hagyni a levét kifolyni, mert a padlizsánnak nagy a viztartalma, meg esetleg ha keserű lenne.

hawaiilány
hawaiilány p, 2014-05-30 20:57

Hello! Mit értesz az alatt hogy ,,szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni." ?

HunThomas
HunThomas szo, 2014-05-03 14:48

Elkészítettem, tényleg egyszerű és finom, viszont az olajat kihagytam belőle. Igazából nincs is rá szükség szerintem, pont elég az az olajmennyiség, amin a hagymát dinszteljük.

agikata
agikata h, 2014-04-21 10:23

Elkészítettem, miután a piacon 200Ft/kg-ért vettem egy csomó padlizsánt a hétvégén, és mégsem lehet minden nap muszaka... NAGYON finom lett, és tényleg egyszerű. A neved már garancia a jó receptekre. Ez is bekerült a szakácskönyvbe. Köszönöm!

407