r
Nosalty Logó

Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barátok közt Sülve-Főve
Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1109 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 1639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.8 g

Zsír

  • Összesen
    542.1 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10404.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    4017 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2495 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    4434 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2445 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 6550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott lazacfilét egyforma darabokra szeleteljük, törlőpapíron alaposan lecsöpögtetjük és – a bőrös felét kicsit jobban – megsózzuk.
  2. Egy fazékban sós vizet forralunk, a megtisztított ceruzababot 2-3 perc alatt leforrázzuk. Közben egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, erre szedjük rá a ceruzababot. Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk hűlni egy keveset.
  3. A baconszeleteket egyesével kiterítjük, az alsó harmadára helyezünk 3-5 szál babot, és közepesen szorosra feltekerjük, hogy a bab mindkét vége kilógjon a baconből.
  4. Nyeles lábasban 10 dkg vajat hevítünk és a finomra aprított sonkahagymát megfonnyasztjuk rajta. A bort szakaszosan hozzáöntve pároljuk kb. 10 percig, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a tejszínt és takaréklángon felforraljuk, botmixerrel simára keverjük. Tálalás előtt egy evőkanálnyi vajjal újból átturmixoljuk, a mixert kicsit rézsút tartva, hogy habos legyen a mártásunk.
  5. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lazacot bőrével lefelé belehelyezzük. Egyenletesen közepes lángon addig sütjük, amíg a halfilé a közepéig kifehéredik (nem szabad mozgatni, mert leragad a bőre), ekkor szépen elválik a serpenyőtől, és megfordíthatjuk.
  6. Vastagságtól függően még 3-4 percig sütjük. Közben egy másik serpenyőben a szalonnás tekercseket egyenletesen körbepirítjuk.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1035
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 09.

Ajánló

Nem akartam élő adásban leégni, nem is arra készültem, de szerencsémre volt még időm utánakérdezni a halas receptnek, így sikeresen megoldottam a feladatot. Azóta valóban ez az egyik kedvencem. – Ábrahám Edit

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit
Barátok közt Sülve-Főve 6 recept

Sokáig azt hittem, hogy halat sütni macerás. Egy televíziós műsorban küzdöttem le ezt a félelmemet, amikor a műsorvezető a kezembe nyomta a nyers lazacot, mondván, már készíthetem is a kedvenc ételem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek