r
Nosalty Logó

Kukoricás rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Kukoricás rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 528 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    2302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    337 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 2115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Aki szereti, tehet bele csilit. Néhány percig együtt pirítjuk.
  2. A kukoricát jól lecsöpögtetjük, húsdarálón ledaráljuk. (Én aprítóban pépesítettem.) Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  3. Kevés olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. Alulra kerül a hús, rá a kukoricás massza.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. 25-30 percig sütjük a kukoricás húst.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A kukorica tetejére simítjuk.
  6. Most már csak addig sütjük, míg egy kis színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 10.

Ajánló

Lehet marhahúsból, darált pulykából is készíteni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricás rakott hús
8zsuzsa8 210 recept

Nálunk zenélő dél-amerikaiaktól tanultam. Lehet, hogy ők otthon bonyolultabban készítik. Nálunk mindenesetre kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek