Kókusztejbe - köles recept

Kókusztejbe - köles
Kókusztejbe - köles
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A köles hozzánk is elért... Dacota édes köleskásája adta az alapötletet, de gondoltam, próbáljuk meg egy kis keleties beütéssel elkészíteni ezt a finom kis gabonát. Érdekes, izgalmas eredményt kaptunk, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánljuk egy finom kis kényeztető reggeli gyanánt. Télen különösen jól esik mert mind a köles, mind a felhasznált fűszerek melegítő hatással bírnak.
pH besorolás: erősen lúgosít

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókusztejes köleskása illatos fűszerekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest egy szűrőben átmossuk.
  2. Egy kis fazékban felrakjuk a kókusztejet főni.
  3. Amikor egyet rottyant, beleöntjük az előzőleg átmosott kölest, a vaníliarúd kikapart magját, és a rudat is, a kardamommagokat, (előzőleg megroppantjuk őket) a cukrot és a sót. Amennyiben nem fedi el a kókusztej a kölest a fazékban, öntünk hozzá egy kis vizet kiegészítőül.
  4. Amikor újra megjelennek az első buborékok, jelezve a forrást, minimumra rakjuk a gázt, és félig lefedve főzzük a kölest kb. 20 percig.
  5. Amikor kész, lezárjuk a gázt, rálocsoljuk a kewravizet, átkavarjuk fakanállal és még fedő alatt hagyjuk pihenni kb. öt percet.
  6. Tálaljuk friss gyümölccsel, vagy citrusos lekvárral, vagy fahéjjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 917
elküldve: 2
receptkönyvben: 181
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka p, 2013-01-04 01:58

En most szeretnek kolest kesziteni eloszor, meg sohasem probaltam. Zavarban vagyok egy kicsit a folyadek mennyiseg hozzaadasaval, mivel itt azt olvasom, hogy 2.5 dl koleshez 2dl folyadek plusz ha meg szukseges. Dacota receptjenel, viszont 2 dl koleshez 6 dl tej szukseges. Szoval itt kevesebb a folyadek mint a koles. Koszonom, a valaszt elore is, udv. Veronika

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp p, 2013-01-04 20:02

Kedves Vcsuka!
Amikor a ezt az ételt készítettem, ennyi folyadékot használtam - a lábas magasságától függött - hogy még egy kis víz került-e bele még pluszban. Dacota köleskásája, egy kicsit nedvesebb - lágyabb állagú, ahogy figyelem a képen. Ha azt szereted inkább, hogy lágyabb, szaftosabb legyen, akkor szerintem a kókusztej mennyiségét növeld, és akár menet közben is önts hozzá - ahogyan szereted. Kicsit olyan ez, mintha tejberizst készítene az ember, ha túl sűrű, akkor még adok hozzá tejet...:) Biztos, hogy sikerülni fog! :)
A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2011-09-07 23:22

Kedves solteszanita! Jól mondja AzEszter, a pálmavirág vize. Édességek, és néhány húsétel illatosítására használják. Ázsia Bt például lelőhely, de lehet használni helyette rózsavizet, vagy narancsvirágvizet is. Mindegyik tökéletesen megfelel a célnak! :) a legjobbakat: Mrs Smith
Ui.: Köszönöm Eszter a segítséget! :)))

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2011-09-05 21:24

A pálmavirág vize. Hasonló a rózsavízhez, csak kicsit másabb az aromája. Ázsia boltokban kapható.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra szo, 2011-01-29 19:03

Na végre!
Már úgy hiányoztatok! :)
Köszönöm az említést..Nagyon szépséges lett! Hajrá köles minden formában!
Puszi:
Nóra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp szo, 2011-01-29 23:00

Köszi Nóra! Jól esik azért az embernek, ha hiányzik valakinek...:))) Megtetszett a köles nekem is nagyon. Már több mindenhez kipróbáltam. Puszi: Mrs Smith

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2011-01-29 18:20

Hahó!!!!!!Visszatért a mesterpáros!Tudtam!Már a képről hogy ti vagytok.Örülök és tetszik a recept is.Puszi.Bogi

689