Kétsajtos töltött padlizsán recept

Kétsajtos töltött padlizsán
Kétsajtos töltött padlizsán
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentes finomság, amit muszáj kipróbálni, ha beindul a padlizsánszezon.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes töltött padlizsán, sajtos töltött padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk.
  2. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
  3. A padlizsánt megmossuk, levágjuk a végét, majd hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk a szélét, majd egy kis késsel felkockázzuk a belsejét, és eltávolítjuk.
  4. Az olívaolajat felhevítjük, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. 1-2 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a padlizsánt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük egy fél deci vízzel, és hozzáadjuk a felvágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. 15-20 percig főzzük lefedve. Ha kész, hozzáadjuk a felkockázott fetát és a kifőtt rizst. Összekeverjük.
  6. A padlizsánhajókat egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, belekanalazzuk a tölteléket, és megszórjuk a reszelt mozzarellával.
  7. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 224
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
597 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

871