r
Nosalty Logó

Kétféle rózsabors mártás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Kétféle rózsabors mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    296 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 421 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. Lereszeljük a fokhagymát.
  2. Egy kis fazékban felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk benne a rózsaborsot. Kb. 2 perc elég nekik.
  3. Beleszórjuk a fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
  4. Előveszünk egy másik kis fazekat, és kettéválasztjuk a készítményt. Az egyikbe 2 dl tejszínt, a másikba 2 dl narancslevet öntünk.
  5. Kétszer fél ek (vagy egy tk) keményítőt keverünk el mind a két fazékban kézi habverővel, csomómentesre.
  6. Addig főzzük őket rendszeres kevergetéssel, míg ideálisan krémes állagot kapunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8584
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 01.

Ajánló

Kacsamell, libamell vagy csirkemell mártásaként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétféle rózsabors mártás
Fonott Kalács 77 recept

Kolléganőm mondta mindig, hogy kóstoljam meg a rózsaborsot. Elmagyarázta, ő hogyan csinálja a kétféle mártást, hát itt vannak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek