Káposztás csirkecomb római tálban recept

Káposztás csirkecomb római tálban
Káposztás csirkecomb római tálban
160 perc / előkészület: 30 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban ezt a receptet egész fácánból is készítettem, de nagyon príma csirkecombból is. (A fácánt le kell fedni szalonnaszeletekkel, mert másképp nagyon kiszárad, a többi ugyanaz.) 

Most épp csicseriborsó-konzerv volt itthon, de kiválóan működik natúr (sós lével eltett) babkonzervvel is, akár tarka babbal, fehérrel vagy vörössel - azt is érdemes leöblíteni. 

hozzávalók / 3 adag

  • 3 db csirkecomb
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 24 dkg csicseriborsó konzerv (vagy babkonzerv, töltősúly)
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 db burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek sertészsír
  • 3 dkg vaj
  • ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült csirkecomb, tepsis csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat, fedelével együtt, legalább 30 percre beáztatjuk, azalatt mindent előkészítünk.
  2. A csirkecombot megmossuk, leszárítjuk, és besózzuk, az előkészületek alatt állni hagyjuk.
  3. A savanyú káposztát szűrőbe téve folyó víz alatt könnyedén átöblítjük (másképp túl savanyú lenne), kinyomkodjuk, 3-4 vágással összevágjuk, és tálba szórjuk.
  4. A káposztához adjuk a finomra vágott hagymát, a leöblített csicseriborsó-konzervet (vagy tetszés szerinti bab is lehet), valamint a nem túl apró kockákra felvágott kolozsvári szalonnát. Ne sózzuk meg, és keverjük össze alaposan!
  5. A római tál alját kikenjük a zsírral, és a megtisztított, karikákra felvágott krumplival kirakjuk az alját-oldalát. (Ezt sem kell sózni, elég a káposzta sóssága.) Ebbe a fészekbe beleöntjük a savanyúkáposztás-keveréket, és rásimítjuk a kis pohár tejfölt.
  6. A csirkecombok bőre alá néhány vajdarabot dugunk, és bőrrel felfelé a káposztára fektetjük. Semmilyen folyadék nem kell alá, elegendő lé fog kifőni a káposztából, tejfölből és magából a tálból!
  7. A tálat lefedjük a tetejével, sütőbe tesszük, amit csak most gyújtunk be, nehogy megrepedjen a tál. Különösebb gondolkodás nélkül 2 óráig sütjük. Ekkor megnézhetjük, a csirkecomb már biztosan puha, de lehet, hogy nem elég pirult - ekkor még kb. 10 percig pirítjuk, most már a tál teteje nélkül. A forró tállal bánjunk óvatosan, ne tegyük hideg felületre (csak deszkára), mert elrepedhet!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 14 159
elküldve: 6
receptkönyvben: 85
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
81 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1224