r
Nosalty Logó

Kacsaszív fűszeres szószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kacsaszív fűszeres szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    7230 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1444 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2250 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1648 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A kacsaszívhez

  1. A kacsaszivet mossuk, feldaraboljuk, újra mossuk, lecsurgatjuk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
  3. A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, majd a kacsaszivet, beleöntjük a paradicsomlevet, 1-2 dl vörösbort, ha úgy látjuk, kevés vizet is. Sózzuk, és borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, feltesszük főni.
  4. Időnként nézzük meg, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesíthetjük. Kóstolásnál nézzük, megfőtt-e. Ha igen, és kész, kikapcsoljuk.
  5. Kis tálba téve, a lisztet a tejföllel, kevés vízzel és a mustárral simává keverjük.
  6. Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  7. A kacsaszivet feltesszük közepes lángon, ha forr, belekeverjük a mustáros sűrítést, keverés mellett felforraljuk, és ha ez megtörtént, kikapcsoljuk, készen van.
  8. A forrásban lévő vízbe a tésztákat kifőzzük a leírás szerinti idő alatt, lecsepegtetjük, tálba tesszük.
  9. A kacsaszíves szószt tálaljuk a tésztával, és ízlés szerint tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 13296
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Finom vörösbor, amivel főztük.:-) Ásványvíz, előtte egy jó kis leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsaszív fűszeres szószban
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a szószos ételeket, ez egy kissé fűszeresebb és borral ízesített szósz. Nagyon jól sikerült - készült már libaszívvel is, pulyka apróhússal, kacsazúzával, csirkezúzával -, most ezen mód. Előtte tárkonyos zöldbablevest készítettem, csipetkével. Finom ebéd került ki belőle.:-)

Hozzávalók

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk