r
Nosalty Logó

Jamaikai gyömbérkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jamaikai gyömbérkenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 21x13x7cm-es vekni formát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. Legegyszerűbb, ha a hosszú oldalra vágunk egy csíkot, ami kibéleli a formát, és túllóg rajta. A két kisebb oldalra pedig két darabot, amik 2-3cm-rel nagyobbak, így a hosszú csík alá illeszthetők. A kisebb oldalak alsó sarkaiból srégen levághatunk, hogy könnyebben bele tudjuk őket fektetni a kivajazott formába. A hosszú papírcsík túllógó részeit a forma külső oldalán celluxszal leragaszthatjuk, amúgy hajlamos a vaj olvadása után a tésztára visszaesni.
  2. A lisztet, fűszereket és szódabikarbónát egy csomómentesre keverjük.
  3. A melaszt, mézet, barna cukrot és vajat nagyon alacsony lángon folyóssá olvasztjuk. Ne forraljuk fel!
  4. A sütőt 170 Celsius fokra előmelegítjük.
  5. A melaszos vajat hagyjuk langyosra hűlni, majd a liszthez keverjük.
  6. Beledolgozzuk a tojást, majd a tejet is. Nagyon híg keveréket kapunk majd, de így lesz megfelelő a süti.
  7. A kivajazott, kibélelt vekni formába öntjük. Csak félig tölti meg majd, de a szódabikarbóna és a melasz, méz, barna cukor keveréke duplájára emeli majd a sütit.
  8. 1 óra és 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Hagyjuk lassan kihűlni, fél órán át a zárt ajtajú sütőben, fél órán át résnyire nyitott sütőben. Ha puha héjat szeretnénk, langyosan, formástól, papírostól tegyük egy dobozba. Amúgy sem lesz kemény a héja, csak szilárdabb, szárazabb, mint a belseje.
  10. Dobozban vagy fóliába csomagolva tároljuk, miután lefejtettük a papírt. 10 szelet kerül ki ebből az adagból.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x13x7
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2056
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Ajánló

Vajjal, margarinnal megkenve, krémsajttal, narancslekvárral finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férfiak kedvence, pikánsan csípős íze miatt. Nem túl édes, és kicsit alattomos, mert csak a harmadik falat után érezzük a torokkaparást...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!