r
Nosalty Logó

Hogyan süssünk disznótorost

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Simon Gábor
Hogyan süssünk disznótorost
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Disznótoros sütése

Összesen 761 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Disznótoros sütése

Összesen 1522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Disznótoros sütése

Összesen 338 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 761 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    3551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Disznótoros sütése

Elkészítés

Disznótoros sütése

  1. A disznótorost áztassuk be hideg vagy langyos vízbe 15-30 percre. Ezután szedjük ki, és csepegtessük le.
  2. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd helyezzük rá a disznótorost lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze.
  3. Szurkáljuk meg 2-3 centinként hústűvel mindkét oldalát a hurkáknak és a kolbásznak.
  4. Tegyük be hideg sütőbe, és 140-150 °C-on süssük készre nagyjából 45 perc alatt.
  5. Tálaljuk kedvünk szerint mustárral, friss fehér kenyérrel és savanyúságokkal. Természetesen egy jó hagymás tört burgonya is tökéletes párosítása lehet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24326
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogyan süssünk disznótorost
Simon Gábor 53 recept

Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most megmutatjuk, hogy nekünk mi vált be. 100% garanciát mi sem tudunk vállalni, mivel szerintünk nagyban befolyásolhatja a sikert pl. a bél minősége. Első lépésként áztassuk be a hurkákat hideg vagy langyos vízbe bő fél órára, hogy a bél visszanyerhesse rugalmasságát. A tepsire helyezzünk sütőpapírt, így biztosan nem fog letapadni, ezáltal vizet sem szükséges beleönteni. Érdemes hústűvel 2-3 centinként mindkét oldalát végigszurkálni a hurkáknak, hogy a keletkező gőz ki tudjon szökni. Vastagabb lyukakat ne alkossunk rajta, mert attól szintén kiszakadhat. A disznótorost úgy tegyük bele a tepsibe, hogy ne érjenek össze. Végül talán az egyik legfontosabb része maga a sütés. Érdemes alacsonyabb hőfokon sütni, 140-150°C-on. Az igazi titka, hogy hideg sütőbe tegyük be, így nem fog sokkot kapni a bél, és szépen lassan át tudja venni a hőt. 45 perc alatt el fog készülni, de aki kicsit jobban át akarja sütni, az hagyja bent tovább kedve szerint.

Hozzávalók

Disznótoros sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek