Halleves recept

1 adag
458
kcal
Halleves
Halleves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halászlé helyett változatosság képpen. A halleves inkább leves, a halászlé inkább főétel.
Fiaim elkötelezett pecások, gyakran hoznak haza zsákmányt. Amikor filézve készítem el a halakat, a maradékot mindig elteszem, és ha elegendő összegyűlt egy leveshez, akkor elhasználom. Ezúttal csukát hoztak, volt még a hűtőben compó, kárász és ponty maradék.
A halászlét mi nem a maradékokból készítjük, hanem egész halakból, olyankor, ha van ponty, keszeg, esetleg harcsa. A halászlé szertartásos étel, lehetőleg bográcsban vagy nagy fazékban.
A halleves egyszerű, mindennapi leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leves, nálunk általában halétel előtt.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös halleves, citromos-tejfölös halleves, halleves tejföllel és citrommal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hallé készítése: a filézéskor megmaradó részekből (lehetőleg többféle halból) a hagymával és a zöldségekkel, sóval, egész borssal hosszasan főzve hallét készítek, leszűröm. A gerincekről lecsipkedem a halhús megfőtt darabjait.
  2. A leszűrt hallét citromkarikákkal és pirospaprikával összeforralom.
  3. Belefőzöm a tésztát (kézzel gyúrt szélesmetéltet).
  4. Liszttel kevert tejföllel behabarom.
  5. Hozzáadom a haldarabkákat.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 651
elküldve: 0
receptkönyben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (2)

bokine
bokinep, 2010-09-24 08:33

Hű ezt kipróbálom, tele van a hűtő apró hallal. Köszönöm a receptet. Üdvözlettel: Bokros Erika

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
458