Halleves recept

Halleves
Halleves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halászlé helyett változatosság képpen. A halleves inkább leves, a halászlé inkább főétel.
Fiaim elkötelezett pecások, gyakran hoznak haza zsákmányt. Amikor filézve készítem el a halakat, a maradékot mindig elteszem, és ha elegendő összegyűlt egy leveshez, akkor elhasználom. Ezúttal csukát hoztak, volt még a hűtőben compó, kárász és ponty maradék.
A halászlét mi nem a maradékokból készítjük, hanem egész halakból, olyankor, ha van ponty, keszeg, esetleg harcsa. A halászlé szertartásos étel, lehetőleg bográcsban vagy nagy fazékban.
A halleves egyszerű, mindennapi leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leves, nálunk általában halétel előtt.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös halleves, citromos-tejfölös halleves, halleves tejföllel és citrommal

elkészítés

  1. A hallé készítése: a filézéskor megmaradó részekből (lehetőleg többféle halból) a hagymával és a zöldségekkel, sóval, egész borssal hosszasan főzve hallét készítek, leszűröm. A gerincekről lecsipkedem a halhús megfőtt darabjait.
  2. A leszűrt hallét citromkarikákkal és pirospaprikával összeforralom.
  3. Belefőzöm a tésztát (kézzel gyúrt szélesmetéltet).
  4. Liszttel kevert tejföllel behabarom.
  5. Hozzáadom a haldarabkákat.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 064
elküldve: 0
receptkönyben: 65
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (2)

bokine
bokinep, 2010-09-24 09:33

Hű ezt kipróbálom, tele van a hűtő apró hallal. Köszönöm a receptet. Üdvözlettel: Bokros Erika

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
459