Halleves recept

Halleves
Halleves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halászlé helyett változatosság képpen. A halleves inkább leves, a halászlé inkább főétel.
Fiaim elkötelezett pecások, gyakran hoznak haza zsákmányt. Amikor filézve készítem el a halakat, a maradékot mindig elteszem, és ha elegendő összegyűlt egy leveshez, akkor elhasználom. Ezúttal csukát hoztak, volt még a hűtőben compó, kárász és ponty maradék.
A halászlét mi nem a maradékokból készítjük, hanem egész halakból, olyankor, ha van ponty, keszeg, esetleg harcsa. A halászlé szertartásos étel, lehetőleg bográcsban vagy nagy fazékban.
A halleves egyszerű, mindennapi leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leves, nálunk általában halétel előtt.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös halleves, citromos-tejfölös halleves, halleves tejföllel és citrommal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hallé készítése: a filézéskor megmaradó részekből (lehetőleg többféle halból) a hagymával és a zöldségekkel, sóval, egész borssal hosszasan főzve hallét készítek, leszűröm. A gerincekről lecsipkedem a halhús megfőtt darabjait.
  2. A leszűrt hallét citromkarikákkal és pirospaprikával összeforralom.
  3. Belefőzöm a tésztát (kézzel gyúrt szélesmetéltet).
  4. Liszttel kevert tejföllel behabarom.
  5. Hozzáadom a haldarabkákat.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 319
elküldve: 0
receptkönyben: 68
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (2)

bokine
bokinep, 2010-09-24 09:33

Hű ezt kipróbálom, tele van a hűtő apró hallal. Köszönöm a receptet. Üdvözlettel: Bokros Erika

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
565