Hagymás sült krumpli recept

1 adag
2838
kcal
Hagymás sült krumpli
Hagymás sült krumpli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túl sok itthon a krumpli, és nagyon éhes voltam. Viszont nem akartam a konyhában egész nap robotolni, és ez az egyszerű étel pikk-pakk kész van! Bárhogy fokozhatjuk!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Bármilyen húshoz, sültekhez vagy csak magában is nagyon laktató!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás krumpli, olajban sült fokhagymás burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és szeletekre vagy kockákra vágjuk (ki ahogy szereti).
  2. Forró olajba megsütjük.
  3. Mialatt sül a krumplink, egy másik edénybe pici vajon megdinszteljük a fokhagymát. Ez 1-2 perc, tovább nem szabad sütni, mert keserű lesz! Vöröshagymát egy picit tovább süssük, annyira, hogy szép aranybarna legyen.
  4. Ha megsült a krumplink, egyből mehet a hagymás edénybe, és az egészet összekeverjük. 
  5. Ízlés szerint sózzuk, vagy fűszersózzuk. 
  6. Tálaláskor lehet rá sajtot reszelni vagy tejfölt rakni, vagy akár mindkettőt.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 449
elküldve: 0
receptkönyben: 80
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

deezee

Mióta szakács: 2011.10.16.
1 recept

Hozzászólások (2)

szabo.nora0108
szabo.nora0108p, 2012-11-09 16:21

A nyers krumplit teszem bele a forró olajba és úgy sütöm, meg vagy a nyers krumplival kell még valamit csinálni mielőtt belerakom az olajba?

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
2837