Gyömbéres pizzaszósz és pizzatészta 3. recept

Gyömbéres pizzaszósz és pizzatészta 3.
Gyömbéres pizzaszósz és pizzatészta 3.
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Haj-hajdanán, mikor kis országunkban még nem volt olyan magától értetődő étek a pizza, egyszer nagybevásárolni mentünk a párommal, és alsó tagozatos kisgyermekeinket magukra hagytuk otthon. Bizony, a vásárlás kissé (nagyon) elhúzódott, és csak este értünk haza. Aggódva kérdeztem a gyerekeket, hogy nem voltak-e nagyon éhesek, amíg vártak ránk. Vidáman mondták, hogy ne aggódjak, mert ettek, csináltak maguknak sajtos pizzát. Pizzát? Hiszen azt se tudták, milyen az a pizza. Hogyan? Mesélték, hogy ők látták a Tini Nindzsa Teknőcök című rajzfilmsorozatban, hogy azok folyton pizzát esznek, és lemásolták. El lehet képzelni, hogy lehet pizzát készíteni egy rajzfilm alapján. Az ő pizzájuk tulajdonképpen egy olyan emeletes szendvics volt, amire mindent rápakoltak, sósat, édeset, ami a hűtőben csak fellelhető volt, és a legtetejére pedig sajtot reszeltek. Azt se tudtam, sírjak vagy nevessek, olyan aranyosak voltak, ahogy lelkendezve mesélték az ő pizzájukat.
Na, gondoltam, itt az idő, hogy megismerjük az igazi pizzát. Nekiálltam receptet keresni, ami nem is volt annyira egyszerű abban az időben. De azért találtam szerencsére egy füzetkét, amiben néhány mesterszakács osztotta meg velünk saját pizzareceptjeit. Tésztát azóta már sokfélét variáltam, margarinosat, krumplisat, sütőporosat, de a pizzaszósz nálam még mindig az, amit először kipróbáltam. Talán kicsit furának tűnhet a gyömbér miatt, és az is lehet, hogy az olaszok a hajukat tépnék, ha látnák. Lényegtelen. Nekünk nagyon ízlik, és ez a fontos.

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A tésztához

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyömbéres paradicsomszósz pizzához, pizzatészta és gyömbéres paradicsomszósz, pizzatészta és gyömbéres pizzaszósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1/2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez öntjük, és a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát készítünk. Kelni hagyjuk.
  3. A szószhoz felmelegítjük az olajat, belereszeljük a hagymát, és megdinszteljük. Mikor majdnem kész, a zúzott fokhagymát is hozzátesszük.
  4. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt és 1 kis konzervdoboznyi vizet, fűszerezzük, és jól összefőzzük az egészet.
  5. A megkelt pizzatésztát tepsibe lapítjuk, rákenjük a pizzaszószt, tetszőleges feltétet teszünk rá, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Forró sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
287 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angibangi
Angi / Angibangi sze, 2010-11-10 17:23

Kedves Fahéj!

Jót nevettem a történeten, ugyanis kiskoromban én is a tininindzsa teknőcök által hallottam először a pizzáról, és én is elkészítettem magamnak: kenyér megkenve paradicsomszósszal és rajta reszelt sajt:D Látom, nem csak én voltam az egyedüli próbálkozó:)

Angi

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2010-11-10 21:17

Kedves Angi!
Hát ez aranyos! Ezen meg most én nevettem. Üdvözöllek a tininindzsa-pizzások körében! :) Fahéj

jolci
Bloemcake / jolci k, 2010-11-09 08:22

Ebből is látszik,hogy a gyermeki fantázia milyen határtalan(főleg ha éhes).Jó kis sztori,és a recept is jó!

Fahéj
Fahéj / Fahéj k, 2010-11-09 13:13

Köszi! Megéri kipróbálni! A gyerekeimnek is jobban ízlik, mint a "sajátjuk". :))

685