r
Nosalty Logó

Gombás tészta Vera konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vera vagyok
Gombás tészta Vera konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6101.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    2293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 2175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először feltesszük forrni a vizet a tésztának.
  2. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk, ezután a gombafejeket vékonyan felszeleteljük.
  3. Eddigre kb. felforr a víz, amit megsózunk, teszünk bele 1 ek olajat, és beletesszük a tésztát főni. (Ha hamarabb megfő, mint ahogy a gomba elkészül, az nem baj, leszűrve félre kell tenni.)
  4. A felszeletelt gombát egy nagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  5. Míg sül a gomba, addig egy tálkába kiöntjük a tejfölt, és összekeverjük a tojássárgájával. Utána ezt ráöntjük a gombára, összekeverjük, és 2 percig kevergetve összefőzzük. Ezután a kész tésztát is ráöntjük a keverékre, és újabb 1-2 perc alatt összeforrósítjuk.
  6. A tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal. (Én még szoktam rá ekkor még frissen őrölt borsot is tenni.)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3082
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Ajánló

A víz feltételétől az étel elkészüléséig kb. fél óra kell nekem.:) Persze már van benne gyakorlatom, de mivel egyszerű recept, gyorsan el lehet készíteni, akár vacsorára is.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Sok évvel ezelőtt olvastam ezt a receptet. Eredetileg olasz, de abban tejszín volt tejföl helyett, és fettuccini tésztával csinálták. Nekem ez a változat jobban bejön, de érdemes kipróbálni az eredeti hozzávalókkal is.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!