Gluténmentes kenyér 2. recept

1 adag
559
kcal
Gluténmentes kenyér 2.
Gluténmentes kenyér 2.
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a dr. Schär oldalán találtam, itt.
Új kenyérízre vágytam, ezt a receptet érdekesnek és egyszerűnek találtam, hát nekivágtam. Az eredmény nagyon finom, puha kenyér, (nemcsak) reggelire lekvárral, más finomságokkal is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen a legfinomabb, másnap is még jónak mondható, de ajánlom a kihűlés után az azonnali szeletelést és fagyasztást. Nnekem a kelesztés alatt túlságosan feljött a tészta, és "kifutott" a formából. a sütőbe a forma alá duplán hajtott alufóliát helyeztem, így megóvtam a sütőt a kellemetlen meglepetésektől, amit a növő tészta okozott volna.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

lisztmentes kenyér, omlós kenyér liszt nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojás és az élesztő legyenek szobahőmérsékletűek. Pontosan kimérjük a hozzávalókat.
  2. Egy nagyobb pohárban kb. 1 dl langyos vizet töltünk, jól elkeverünk benne 1 kk cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, lefedjük. 10-15 perc alatt szépen felfut, majd összekeverjük a liszttel. Ha szárított élesztőt használunk, a fenti procedúra elmarad, helyette a szárított élesztőt jól elkeverjük a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojásokat és a langyos vizet, jól összekeverjük, a kézimixer tésztakeverőjével maximum fokozaton kb. 5 percig, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk.
  4. A kenyérsütő formát kiolajozzuk, kilisztezzük, és a tésztát beleöntjük, majd egy nedves tésztakaparóval elsimítjuk a tetejét.
  5. A formát letakarjuk (alufóliával vagy nedves szakajtóval), meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig, míg a duplájára nem nő.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  7. Egy tűzálló tálat megtöltünk forró vízzel, és a sütőnk aljára helyezzük.
  8. Ha a tésztánk a duplájára nőtt, megkenjük vízzel vagy tejben elkevert tojással a tetejét, és mehet is a forró sütőbe, majd 10-15 perc sütés után lehúzzuk a sütöt 180 fokra, és 35-40 percig sütjük tovább.
  9. A sütés alatt nem nyitjuk ki a sütő ajtaját!
  10. A sütési idő letelte után tűpróbát végzünk. Ha ragad, tovább sütjük addig, amíg nem ragad a fogpiszkálónkra a tészta.
  11. A kész kenyeret óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11x7 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 282
elküldve: 5
receptkönyben: 79
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

Hozzászólások (3)

SenoritaRita
SenoritaRitasze, 2011-08-17 14:43

Még az előző megjegyzésemhez annyi, hogy nekem nincs kenyérsütő gépem, szilikon püspökkenyér formában sütöm, 200C fokon kb. 1 óra hosszáig. R.

SenoritaRita
SenoritaRitasze, 2011-08-17 14:42

Kedves Gizus!

Az alábbi linken található kenyeret ajánlom figyelmedbe, ha még aktuális a kérdésed és nem találtál megfelelő receptet:
http://www.receptindex.com/kukorica/burgonyas_kenyer
Elkészítettem, nekem most ez a mindennapi kenyerem, mert glutén, tej, tojás és cukormentes diétát kell tartanom. A receptben feltüntetett tej helyett olajat tettem bele, a cukor nálam nyírfacukor és kb. 2dl vizet vett fel.
Rita

gizus66
gizus66cs, 2011-05-05 10:46

Üdv.Mindenkinek!

Szükségem lenne egy teljesen gluténmentes kenyér receptre, amit kenyérgépben tudok megsütni.Ha csak kukoricalisztből lenne az sem lenne baj, a gluténmentes liszt ugyanis nagyon drága.Kérem, hogy aki ilyet tud tegye fel.

Köszi Gizus

Legfrissebb cikkek

A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
A karácsonyhoz megszokott karácsonyi ízek és illatok tartoznak. Kevés változtatással azonban hagyományos ételsorainkat, receptjeinket is egészségtudatosra hangolhatjuk.
Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
559